DeepCool LS720 için fan önerisi

Leolynn

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistemim:

İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X
Anakart: ASUS Prime B550-Plus
Ram: 4x8 XPG 3200Mhz CL16 Ram (OC-3600Mhz-CL17)
Kasa: Cougar Panzer
Soğutma: Deepcool LS720 360mm
Ekran Kartı: MSI Suprim X RTX 3070
SSD: Seagate Firecuda 510 2TB M2 SSD
SSD: Kingston KC3000 1TB
HDD: Seagate Skyhawk 4TB
Power: FSP Hydro 600w
Klavye: Razer BlackWidow v3
Mouse: Razer DeathAdder v3
Kulaklık: Razer Blackshark v2
Mousepad: Razer Gigantus v2 XXL
Meslek
Siber Güvenlik Uzmanı
İyi günler elimde LS720 360mm sıvı soğutma bulunuyor fakat soğutma performansından pek memnun değilim (R7 5800X 125W undervolt ile 70-80 derece) ek olarak bir fanında da arıza oldu ve sorunlu çalışıyor. Bu yüzden hem kasama hem de sıvı soğutmama uyumlu fanlar arıyorum. Toplam 7 adet fan alacağım önerilerinizi bekliyorum. Sıvı soğutma ile uyumlu çalışması gerekiyor gerekirse BIOS üzerinden %100 yaparım.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemcide en iyi sıvı soğutma bile 70'in altına düşürmüyor stres testinde, o yüzden pek kafana takmana gerek yok. Yapısı itibarıyla soğutma sıkıntısı çeken bir işlemci.

7 fan için bütçen nedir?

O işlemcide en iyi sıvı soğutma bile 70'in altına düşürmüyor stres testinde, o yüzden pek kafana takmana gerek yok. Yapısı itibarıyla soğutma sıkıntısı çeken bir işlemci.

7 fan için bütçen nedir?

Bütçem sorunum yok fakat fuzuli harcama da yapmak istemiyorum yani 1 fana 500TL vermek gibi. Olabildiğince fiyat performans olursa sevinirim. Her şekilde fanım bozuldu, garantiye gönderirsem elbette değişirler fakat kendi kasamın fanları çok kötü ve geçici olarak taktığım 50TL bandında olan fanlar. Almışken hepsini tek bir sete bağlayayım ve kasamın soğutmasını arttırayım diye düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?

Bütçem sorunum yok fakat fuzuli harcama da yapmak istemiyorum yani 1 fana 500TL vermek gibi. Olabildiğince fiyat performans olursa sevinirim. Her şekilde fanım bozuldu, garantiye gönderirsem elbette değişirler fakat kendi kasamın fanları çok kötü ve geçici olarak taktığım 50TL bandında olan fanlar. Almışken hepsini tek bir sete bağlayayım ve kasamın soğutmasını arttırayım diye düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?
RGB takıntın yoksa P12 öneririm.

RGB istiyorsan da Air Blazer 120R.

Hocam hazır fırsatı bulmuşken Noctua hava soğutmaya geçmenin tam zamanı.

Sıvı soğutma aldık hocam kırma hevesimi 😀 Zaten hep bu attığın modeli istiyordum 😁

Kasa fanı için önerim; Arctic Bionix F120 pwm pst (birbirlerine ek birşey gerekmeden bağlayabiliyorsunuz).
LS720 için önerim (uygunluğunu kontrol ediniz); NF-F12 industrialPPC-2000 PWM
Noctua fanlar çok güzel evet ama tanesi 500TL olunca insan biraz çekiniyor sizce değer mi?

Sıvı soğutma aldık hocam kırma hevesimi 😀 Zaten hep bu attığın modeli istiyordum 😁

Noctua fanlar çok güzel evet ama tanesi 500TL olunca insan biraz çekiniyor sizce değer mi?
Kasa fanlarım öndeki içeri üfleyen 3 adet Arctic P120, 1 arka 2 üstte olan egzoz konumundakileri F120 olarak tercih ettim. Öndekileri de kasam mesh olmadığı için P120 almıştım fakat şimdiki aklım olsa F serisi alırdım :) F serisi hava akışı , P serisi sogutucu ve radyatörler için yüksek basınçlı fanlar.

Noctua içinde 3.94 statik basıncıyla bence kesinlikle değer.

Hava sogutmam Noctua D15 sığmayınca D12L tercih ettim ve çok çok memnunum. 2. fanıyla birlikte kullanıyorurm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı