Deepcool Maelstorm 120K Nasıldır?

Azat Erdal

Hectopat
Yer
Macau
Daha fazla  
Merhabalar..

Masaüstü pc toplamaya karar verdim. Bazı parçaları yurtdışından alacağım.

Deepcool Maelstorm 120K soğutucu nasıldır? Kullanan varmı?

Fiyatı Türkiye'deki fiyatının yarısı ve sıvı soğutma olduğu için tercih ediyorum. Stok soğutucudan daha iyi ve ileri yönelik olacağını düşünüyorum.

Kullanan veya bilen varsa görüşlerini bekliyorum.

Kaliteli bir soğutucu, önerebilirim ancak performans odaklı birisiysen daha iyi alternatifler var.
Bu fiyata alacağın hava soğutma ile performans olarak gözle görülür fark yaratabilirsin.
Hava soğutma istersen kasa marka modelini de bilmem gerekir.

Yurt içerisinde 350TL'ye, dışarıdan 270TL'ye Noctua D15 alabileceğini unutma derim :) Yüksek olmayan bütçelerde hava soğutma halen daha oldukça avantajlı. Kanı alırken de Zalman Z9 veya Z3 PLUS alırsan sorun yaşamazsın herhalde genişlik açısından.

Sıvı soğutma alacağım dersen de bütçeyi biraz artırıp SilverStone Tundra TD02-E stoklarda yoksa da -LITE modelini alabilirsin.
Veya MealStorm 120K da alabilirsin elbette, performans beklentin yoksa gayet rahat kullanırsın.

Aslında sıvı yada hava tercihim yok. Noctua D15 fiyatında çok oynama yok. MealStorm 120K sadece fiyatı çok uygun. 100TL gibi bir fiyatı var. Türkiye'deki hava ile soğutanların daha sessiz olanlarını düşünürsek bunu almak daha mantıklı duruyor.

Kasa güzelmiş. O tarz bir soğutucu alırsam böyle bir kasada sıkıntı çıkmaz galiba.

100TL'ye yurt dışından geliyorsa alabilirsin, 100TL para bile değil sıvı soğutma için :) Bütçeyi artırasan çok daha güzel kasalar da var aslında ancak şahsen gerek duymuyorum, her işini görecek kapasitede kasalar.

Evet bende şaşırdım aradaki farkı görünce. Sistemdeki bazı parçalar gerçekten yurt dışında ucuz. Bazılarında çok küçük farklar var.
Aynen kasa mevzusunu takmıyorum pek. Önemli olan geri kalan bileşenleri birleştirmek.:)

Sadece teknoloji değil, spor alanındaki birçok parça bile yurt dışından kargo dahil çok daha ucuza geliyor. Tek sorun karşında muhatap bulman için biraz uğraşman gerekir. Sıvı soğutma gibi mekanik sistemler pek sorun yaratmaz genelde. Fiyat farkını göz önünde bulundurursak çok iyi bir alternatif haline gelir zaten Amazon'dan almak.

Yurt dışından sipariş vermeyi pek uygun bulmuyorum. Türkiye'de bile bu kadar e-ticaret vakaları varken elin yabancısıyla bu diyaloglara giremem. Tabiki güvenilir yerler vardır o ayrı.
Ama ben Çin'e iş için gideceğim için aynı zamanda parçaların bir kısmını ordan alarak bütçeyi aşmamayı düşünüyorum.(y)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı