DeepCool MORPHEUS fan kurulumu nasıl yapılmalı?

Goktug61

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Patriot Viper Elite 5 RGB TUF 32 GB (2x16) 6600 MHz CL34
Anakart
Asus TUF Gaming X870-Plus WIFI AMD X870 8000 MHz
İşlemci
Amd Ryzen 9 9950X
DeepCool MORPHEUS kasası aldım. Bu kasaya fan kurulumu yapmak istiyorum. Fakat üzerinde gelen 3x140mm fanlar yan tarafta bulunmaktadır. Ön tarafa da 3x140mm fan takmak istiyorum.
Üst 3x140mm egzoz.
Arka 1x140mm egzoz.

Benim sorum: Ön tarafa takacağım 3x140mm fanlar ile yan taraftaki 3x140mm fanlar hava akışı çakışır mı, türbülans yapar mı? Yan fanlar anakart tarafında ve ön tarafa yakın duruyor. Önden gelen hava ile yandan gelen hava çakışır mı? çakışırsa türbülansa sebep olur.
ya da öne takacağım fanları, alt 3x140mm olarak takmam daha mı faydalı olur?

Kasa üzerinde gelen 3x140mm fan var ve elimde harici 7x140mm adet fan var. Nasıl bir kurulum yapmalıyım hava akışı için?

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam, dediğin gibi önden ve yandan aynı anda güçlü bir şekilde hava basmak türbülans yaratır. Fanlar ne kadar kaliteli olursa olsun hava akışının düzenli olması her zaman daha iyidir. Benim fikrim şu, ön tarafı belki de hiç ellemeyebilirsin. Ya da illa "önüm boş kalmasın" dersen yan fanlarla aralarında güç dengesi kurmak lazım. Kasanın altına 3 tane 140'lık fan döşemek daha iyi bi fikir olabilir. Alttan serin serin havayı versinler direkt ekran kartının böğrüne doğru.

Üste de kalan 3 tane 140'lığı takıp egzoz yap. Çünkü fizik kuralı hocam, sıcak hava yükselir. Arkaya da o kalan son 140'lığı egzoz olarak tak. Tabii bu dediklerim sadece kağıt üstünde, en güzeli senin elinin değmesi. Birkaç farklı kombinasyon denersin, bakarsın sıcaklıklar ne alemde, ona göre en içine sinen ayarı bulursun. Ama alttan hava alma olayını bir düşün derim.

Evet hocam, dediğin gibi önden ve yandan aynı anda güçlü bir şekilde hava basmak türbülans yaratır. Fanlar ne kadar kaliteli olursa olsun hava akışının düzenli olması her zaman daha iyidir. Benim fikrim şu, ön tarafı belki de hiç ellemeyebilirsin. Ya da illa "önüm boş kalmasın" dersen yan fanlarla aralarında güç dengesi kurmak lazım. Kasanın altına 3 tane 140'lık fan döşemek daha iyi bi fikir olabilir. Alttan serin serin havayı versinler direkt ekran kartının böğrüne doğru.

Üste de kalan 3 tane 140'lığı takıp egzoz yap. Çünkü fizik kuralı hocam, sıcak hava yükselir. Arkaya da o kalan son 140'lığı egzoz olarak tak. Tabii bu dediklerim sadece kağıt üstünde, en güzeli senin elinin değmesi. Birkaç farklı kombinasyon denersin, bakarsın sıcaklıklar ne alemde, ona göre en içine sinen ayarı bulursun. Ama alttan hava alma olayını bir düşün derim.
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Ön ve yan fanların birbirine çok yakın olmalarından dolayı, türbülans yapacağını düşünyorum.
O yüzden sizinde dediğiniz gibi. önü ellemeyip, alt tarafa değerlendireceğim fanları, kalanlarıda eksoz fanı olarak kullanacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı