Deepcool Morpheus kasa için fan önerisi

rigel2901

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar, yeni bir sistem topladım, kasa için fan almak istiyorum.
Sistem:
9950X
MSI X870 Gaming Plus
64GB G.Skill 6000mhz CL30
NZXT C1200

4 adet fan için toplamda 4-4 buçuk civarı bir bütçe ayırabilirim.

Kasa olarak Deepcool Morpheus aldım.

Fan için nelere dikkat etmem gerekir? CFM değeri önemli sanırım, başka bir kriter var mı?

Kasa ile birlikte yan tarafta 3X140mm fan geliyor. Ön tarafa fan eklemek istiyorum.
3X140, 3X120 hatta 2X180 veya 200mm seçenekleri mevcut. Hangi kombinasyonu önerirsiniz? Bir de fan olarak öneri yaparsanız çok sevinirim.
Örneğin Arctic P14 hakkında ne düşünürsünüz? Bir de Reverse ve normal fan farkı nedir, nerelerde reverse kullanmam mantıklıdır?

Ayrıca egzoz fan önerisi yapabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
3x140 güzel olur ama pahalı olur. 2x180 çok mantıklı gelmedi. En güzeli 3x120 olur bence.

Bunlar iş yapar.

Hocam teşekkürler.

140mm sessizlik açısından daha iyi olmaz mı?
Çok ciddi bir fark olmaz ama kaliteli markaların 140mm fanları pahalı. Fiyatı önemli değil diyorsanız şunlar olabilir:

Bu da stokta kalmamış gerçi 1 tane var. Benzer ürünler tercih edilebilir, çok seçenek yok zaten.

Bunlar iyi ama pahalı tabii.

Çok ciddi bir fark olmaz ama kaliteli markaların 140mm fanları pahalı. Fiyatı önemli değil diyorsanız şunlar olabilir:

Bu da stokta kalmamış gerçi 1 tane var. Benzer ürünler tercih edilebilir, çok seçenek yok zaten.

Bunlar iyi ama pahalı tabii.
Hocam mesela ön taraf için 3 adet Lian Li alıp arka egzos için daha hesaplı bir seçeneğe yönelsem nasıl olur? Birde Arctic P14 nasıldır?

Peki ön tarafa 2 adet 200mm fan taksam nasıl olur? TR'de pek yok gibi acaba benmi bulamadım?

Mantıklı, neden olmasın?

İyidir.
Hocam Arctic P14 bildiğim kadarıyla hava basıncı konusunda ön planda. Kasa fanı olarak nasıl olur?

Arkadaşlar son olarak şu 4 fan arasında karar vereceğim

1. NZXT F140 RGB (89CFM)
2. Cooler Master Mobius 140P (76CFM)
3. Thermalright TL-C14C-S (75CFM)
4. CORSAIR RS140 (95CFM)

1. Dediğim gibi 3 adet öne 1 adet egzos alacağım. Bildiğim kadarıyla anakartım 6 adet fan soketine sahip. Örneğin öne taktığım 3 fanı tek bir soket olarak bağlayabilirim değilmi? Fan çoklayıcı vb. bir ekstra aparata ihtiyacım yok sanırım? Yani bu fanların hepsi daisy chain özelliğine sahipmi?

2. Corsair modelinde fan kontrolcüsü olmadan çalışmama gibi bir durum yok demi? İtopya'da bazı modellerin sayfasında fan kontrolcüsü olmadan çalışmaz yazıyordu. Bu modelde yazmıyor. Emin olmak için sormak istedim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı