Deezer vs Spotify vs TIDAL

Yasin Temel

Centipat
Sizce hangisi daha başarılı? Spotify kullandım ve şimdi de 3 aylık Deezer premium 99 kuruş olmuş onu alacağım ve sonra TIDAL deneyeceğim ve üçünden birinde devam edeceğim. Ses kalitesi, fiyat, şarkı tespit edip önerme vs. konularda sizce hangisi daha başarılı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir kulaklık ve En üst kalite seçince Spotify ses kalitesi daha iyi.
Eski şarkılar konusunda Deezer daha iyi.
Fiyat olarak Deezer.
Şarkı tespi edip önerme konusunda Spotify.
Genel bakımda Spotify daha iyi.
Bedava süresinden sonra biraz bekleyince Spotify 3 aylık 1TL oluyor.

Tidal konusunda fikrim yok maalesef.

TIDAL'ın içeriğini bilmiyorum, fakat Spotify'da ne ararsam buluyorum.

Ses kalitesi olarak bakıldığında; TIDAL Hi-Fi, Spotify'a göre 5 kat daha fazla bitrate sunuyor, fakat fiyatı da ona göre 2 katı. Profesyonel olmayan bir kulaklık ile kullanılacaksa, Spotify yeterli.

Shazam ile bir arama yaptığımda, Spotify'da ilgili listeye düşüyor ve kolayca Spotify'da dinleyebiliyorum.

Spoify'ın muzik arşivi daha iyi fakat tidal Hi-Fi ile Spotify'a göre çok daha yüksek ses kalitesi sunuyor(Spotify 326kbps, TIDAL 1411kbps). Şuan hem TIDAL hem Spotify kullanıyorum ve müzik kalitesi bariz belli. Ayrıca şuan TIDAL ilk 4 ay sadece ayda 1 veya 2 TL. Spotify ile aynı ses kalitesine sahip olan versiyonu 1TL, Hi-Fi ve 360 Audio olan versiyonu ise 2TL.

Tidal eğer bir odyofil iseniz düşünmeden tercih etmeniz gereken bir platform lakin Spotify ve Deezer'ın aksine aradığınızı bulamamak çoğu kez karşılaşacağınız bir senaryo olacak.

Spotify ise ortalama ses kalitesine sahip fakat kütüphanesi büyük bir ortam istediğiniz çoğu şeye erişebilirsiniz ve kullanıcı arayüzü de gayet hoş.

Deezer ise biraz daha bu ikisinin karışımı gibi bence eğer Deezer HiFi aboneliğini seçerseniz hem oldukça geniş bir arşive sahip olursunuz hem de Flac formatında yüksek kalite de şarkı dinlersiniz (Spotify'dan daha yüksek fakat Tidal'in Master olarak etiketlendirilen eserleri kadar yüksek değil.)

Kısacası hazır Deezer ve Tidal de çok büyü indirime girmişken ikisini de deneyin ve kararınızı kendi deneyiminize göre verin.

Spotify, kullanıcı dostu bir arayüzü var, fiyatı uygun ve kütüphanesi geniş (40 milyon civarı parça). Tidal müzik kütüphanesi 60, Apple Music kütüphanesi 45 milyon civarı parça barındırıyor. Geniş yelpazede ve kalite anlamında bakacak olursanız Deezer, Spotify, Apple Music, vb. hiçbiri Tidal ile kapışabilecek seviyede değil. Deezer Premium, Tidal'ın HiFi üyeliğine denk.

Tidal Master - Stüdyo kalitesi. Eşsiz netlik ve derinlik (MQA lisanslı).
Tidal HiFi - Kayıpsız CD kalitesi (1411kbps or 16bit / 44.1kHz) (Deezer Premium FLAC).
Tidal High - Veri kullanımı ve ses kalitesinin dengesi (320kbps AAC) (Apple Music 256kbps AAC - Spotify 320kbps OGG).
Tidal Normal - Yavaş bağlantılar ve düşük veri için daha düşük kalite.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı