Defender %100 CPU Kullanma Sorunu

clydea

Kilopat
Arkadaşlar babamın Windows 10 yüklü, basit, sadece Excel kullandığı bir dizüstü bilgisayarı var.

Akşam itibariyle görev yöneticisinden baktığımda Antimalware Service Executable tüm CPU'yu şişiriyor.

Aynı zamanda Başlat Menüsü falan açılmıyor, görev çubuğunda o an açık olan şeyler görünmüyor.

Ayarlar'a girmeye çalışıyorum açılmıyor. Windows Defender'ı hizmetlerden kapatmaya çalışıyorum kapanmıyor.

Regeditten kapatma yöntemini denedim olmadı.

Gpedit.msc ile kapatma yöntemine baktım gpedit açılmıyor. Açma yöntemlerini vb. de denedim.

Hiçbir türlü şu lanet şey kapanmıyor. En azından Ayarlar'dan kısmi olarak kapatsaydım biraz rahatlardı ama Ayarlar bile açılmıyor. Sanırım %100 CPU'dan dolayı.

Ne denediysem olmadı. Windows 2000'den beri bilgisayar kullanıyorum bu kadar sorunlu bir işletim sistemi görmedim.

Yardımlarınızı bekliyorum, tek yol servise göndermek midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Buradan gerekli dosyaları indirin. Ardından UAC Kapat.exe'yi yönetici olarak çalıştırıp msconfig'e girin. Başlangıçtan Defender'i devre dışı bırakıp yeniden başlatın. Önce Windows Defender Kapat.exe'yi yönetici olarak çalıştırıp ardından Windows Defender Uninstaller 1.2.0.0.exe'yi yönetici olarak çalıştırın ve Uninstall Windows Defender butonuna basıp işlemlerin tamamlanmasını bekleyin. Yeniden başlattığınız zaman Windows Defender'a ait tüm dosya ve girdiler devre dışı kalmış olacak.

Windows 1709 kullanıyorsanız sistem kaynaklarını az tüketen herhangi bir antivirüs yazılımı yüklemeniz Windows Defender'i otomatik olarak devre dışı bırakacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı