Defender'ı devre dışı bıraktıktan sonra yavaşlama

297689

Hectopat
Makaleler
1
Ekran kartı
RTX 3070
İşlemci
Ryzen 7 5700X
Defender Control yazılımı aracılığıyla Defender'ı devre dışı bıraktım ve bazı gecikmeler yaşandı. Steam ve CS:GO çok geç açılıyor. qBittorrent'e dosya ekleme hızı da yavaşladı. Bu neden olabilir? Virüs olduğunu sanmıyorum çünkü Görev Yöneticisi'nde garip bir duruma rastlamadım. Bileşenlerin kullanımı ve arkada çalışan işlemler normal. Bilgisayarı hiç taratmadığımı da belirteyim.

Defender Control yazılımı aracılığıyla Defender'ı devre dışı bıraktım ve bazı gecikmeler yaşandı. Steam ve CS:GO çok geç açılıyor. qBitTorrent'e dosya ekleme hızı da yavaşladı. Bu neden olabilir? Virüs olduğunu sanmıyorum çünkü Görev Yöneticisi'nde garip bir duruma rastlamadım. Bileşenlerin kullanımı ve arkada çalışan işlemler normal. Bilgisayarı hiç taratmadığımı da belirteyim.

Hocam neden kapattınız ki bilgisayarınızı koruyor. Defender'i etkinleştirin veya da Kaspersky ESET Malwarbytes gibi bir antivirüs kurup bilgisayarı taratın.

Tekrar aktifleştirdim ve yavaşlık ortadan kalktı. Neden böyle oldu acaba?
Defender Control'ün müdahalesi ile ilgili olabilir. Defender'ın çalışmasını istemiyorsanız 3. parti bir AV kurmanız daha sağlıklı olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı