Değişimde aynı ürünün farklı rengi verilir mi?

rexusizm

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle herkesin Kurban Bayramı hayırlı olsun. Vatan Bilgisayar üzerinden "Rampage racing Plus beyaz" kulaklık aldım. Ürün sürekli kablodan dolayı arızalandı ve değiştirildi. Daha sonra tekrar aynı sorundan bozuldu ve şu an değişime "Rampage racing Plus siyah" ile değiştirilmek istemiyle gönderildi. Aralarındaki fark siyah olanın kablosu örgülü olduğu için aynı sorunu çekmem fakat iki ürün arasında 200 TL fark var. Ben ürünü alırken 800 liraydı şu an ise 1500 TL. Sizce ne yapacaklar?

Dosya Ekleri

• resim_2025-06-05_230111503.png
    resim_2025-06-05_230111503.png
    138,5 KB · Görüntüleme: 37
  • Ekran görüntüsü 2025-06-05 230035.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-05 230035.png
    142 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Ürünü buradan aldıysanız siyahta stok olmadığı için zaten o ürünle değişim yapmaları pek mümkün değil. Ayrıca stok olduğu sürece her zaman faturada yazan ürün temin edilir.

Öncelikle herkesin Kurban Bayramı hayırlı olsun. Vatan Bilgisayar üzerinden "Rampage racing Plus beyaz" kulaklık aldım. Ürün sürekli kablodan dolayı arızalandı ve değiştirildi. Daha sonra tekrar aynı sorundan bozuldu ve şu an değişime "Rampage racing Plus siyah" ile değiştirilmek istemiyle gönderildi. Aralarındaki fark siyah olanın kablosu örgülü olduğu için aynı sorunu çekmem fakat iki ürün arasında 200 TL fark var. Ben ürünü alırken 800 liraydı şu an ise 1500 TL. Sizce ne yapacaklar?

Benim Sony Z1 beyaz telefon almıştım siyahı yoktu bende aldım o dönem fiyat vardı vs telefon birkaç ay sonra arıza yaptı ekranı servisden beni aradılar değişim için 1 üst model ama siyah vereceğiz dediler tabii ki dedim siyah Z2 aldım. Yani renk işini sorarak yapıyorlar.

Size daha pahalı kulaklığı veriyorlar siyah kablosu da örgülü fiyat fark vs istemiyorlar herhalde?

Eğer fiyat farkı ödemenizi isterlerse (yüksek ihtimalle isteyebilirler) kendilerine alttaki yazıyı ileterek fiyat farkından sorumlu olduklarını ve bunu ödemek zorunda olmadığınız belirtin. Devamında da dilerlerse Tüketici Hakem Heyeti ile bilirkişi tarafından muadili ürünü kararlaştıracağınızı ve bunun kendilerine 2025 yılı tarifesine göre 1600 TL ücreti olacağını belirtin.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 11. Madde 6. Fıkrası,
(6) Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicinin seçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir.

Güncelleme:
Model değişikliği reddedildi ve ürünü aldığım zamanki fiyatı bana kupon olarak verip fiyat farkından sorumlu tutuldum.

Güncelleme:
Model değişikliği reddedildi ve ürünü aldığım zamanki fiyatı bana kupon olarak verip fiyat farkından sorumlu tutuldum.
Kabul etmediğini özellikle söyleyerek hukuki süreçle devam edeceğini belirtmelisin. Kendi kafalarına estikleri gibi senin yerine özellikle de sen onay vermedikçe seçimlik hakkını kullanamazlar. Bunu yapmış oldukları belgeleyip bununla THH dosyası açarsan lehine sonuçlanmasını sağlar. Bu arada tanıdıkları kuponu kullanmamalısın.

THH'ye durumun ile ilgili bir dosya açman gerekiyor. Olayları özetleyip anlattıktan sonra değişim hakkının kullanılmaya izin verilmediği ve senin yerine seçimlik hakkının zorla uygulattırıldığını belirtirsen bu yeterli olacaktır. En sonda da aynı veya en yakın bir üzeri ürün ile değişim istediğini belirtmelisin. Değişime dair stoklarında aynı ürün veya en yakın üzeri özellikli ürün varsa bunların olduğunu da tam isimleri ile belirtebilirsin. Değişim kararına dair tüm delilleri de dosyana eklemeyi unutmadığın sürece karar çıktığında zorla kendilerinden aynısı yoksa daha üst bir model alabilirsin.

Dosyaya önceden belirttiğim gibi "kararın uygulanması aşamasında mağduriyet yaşamamak adına ürününün aslının özelliklerinin bilirkişi tarafından karar metninde yer verilmesini önemle arz ederim" şeklinde bir ifade de ekleyebilirsin. Bu ifade kararı uygulatırken icra ile almak zorunda kalırsan alacağın ürünün aynı özellik veya üzeri olmasını garantiler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı