Anladığım kadarıyla muayene olacağım zaman ortaya çıkacak doğru mudur?Tedavilere cevap vermiyor olması lazım bildiğim kadarıyla.(Kendim için araştırmıştım oradan hatırlıyorum)
B) 1. Dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu.
AÇIKLAMA: Geçmiş tıbbi öykü ve tedavi kayıtlarına göre tedaviye rağmen semptom şiddetinde azalma olmadığı, komorbid tanıların eşlik ettiği ve davranış alanındaki patolojilerin belirgin sorunlara yol açtığı belgelerle gösterilen olgular.
Kaynak: https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.20158136.pdf sayfa no:62
Doktorun "tedaviye dirençlidir" gibi bir rapor vermesi gerekebilir muayene sonucu.Anladığım kadarıyla muayene olacağım zaman ortaya çıkacak doğru mudur?
Ne anlama geliyor peki tam olarak?Doktorun "tedaviye dirençlidir" gibi bir rapor vermesi gerekebilir muayene sonucu.
Komorbid tanıdan kasıt büyük ihtimalle obsesif kompulsif bozukluk, panik atak, psikotik ataklar vs. anlamına geliyordur. "Davranış alanındaki patolojilerin belirgin sorunlara yol açması" ise doktorun karar vereceği bir şey. Büyük ihtimalle ciddi şekilde yerinde duramama, komut dinleyememe, herhangi bir işe odaklanamama gibi semptomlarınız olması gerekir. Sanmıyorum kolay kolay muaf olunabilecek bir tanı değil.komorbid tanıların eşlik ettiği ve davranış alanındaki patolojilerin belirgin sorunlara yol açtığı belgelerle gösterilen olgular.
Hocam bende Bipolar Bozuklukta var kesin muaf olabiliyorum doğru mu?Komorbid tanıdan kasıt büyük ihtimalle obsesif kompulsif bozukluk, panik atak, psikotik ataklar vs. anlamına geliyordur. "Davranış alanındaki patolojilerin belirgin sorunlara yol açması" ise doktorun karar vereceği bir şey. Büyük ihtimalle ciddi şekilde yerinde duramama, komut dinleyememe, herhangi bir işe odaklanamama gibi semptomlarınız olması gerekir. Sanmıyorum kolay kolay muaf olunabilecek bir tanı değil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.