Dell 3521 Win 8.1 Güncellemeleri

Messinto

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2014
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1 sene önce windows 8 yüklü dell inspiron 15 3521 aldım. Zaman içinde windows mağazasında win 8.1 güncellemesi sürekli karşıma çıkıyordu ben de yükleyip yüklememe noktasında kararsız kalmıştım.1-2 ay önce windows 8.1 güncellemesini yükledim.Bir müddet sonra bluetooth'un çalışmadığını gördüm. Forum sayfalarında aynı sıkıntıyı yaşayan kişilere sürücü güncelleştirmesi yapmasını tavsiye ediyorlardı. Ben de Dell'in destek sayfasında win 8.1 için sürücüleri buldum. bluetooth sürücüsü yüklerken tüm sürücüleri yükleyeyim dedim. Oradaki chipset kısmındaki hm77 sürücüsü dikkatimi çekti. Benim bilgisayarda hm76 chipset var.Yani bilgisayarın chipseti ile sitedeki chipset sürücüsü farklı.Yüklenirse anakarta zararı olur mu bilmiyorum.Bunun dışında Amd ekran kartı sürücüsünden 2 tane indirme dosyası var.Bunlardan hangisinin yüklenmesi gerektiğini bilmiyorum.Durum böyle olunca bluetooth sürücüsünü de yüklemekte kararsız kaldım.Dell tüm sürücülerin yüklenmesini tavsiye ediyor (recommended).

Sürücülerin bağlantısı:
Drivers & Downloads | Dell Turkey

Siz ne tavsiye ediyorsunuz.Yardımı dokunanlara şimdiden Teşekkürler. Bir şeyi eklemekte fayda görüyorum. Dell Türkiye destek hattını aradım ingilizce konuşan biri çıktı. Faydası olmadı maalesef

MY DELL (BİLGİSAYARDAKİ PROGRAMI): Sistemde hm76 olduğu görülüyor. Ayrıca sistemdeki bios sürümüne de bakarmısınız. Sitedeki bios sürücüsü ile aynıymış gibi geldi.
my dell.PNG


DELL.COM GÖRÜNTÜSÜ
chipset hm77.PNG

AMD EKRAN KARTI İÇİN 2 SÜRÜCÜDEN HANGİSİ YOKSA İKİSİ DE Mİ YÜKLENMELİ
ekran kartı.PNG
 
Teşekkürler chipset kısmını anladım.Peki diğer sürücüler için ne dersiniz.mesela bendeki bios sürümü A12.Bios sürücüsü yüklemelimiyim.amd radeon HD 8730M için 2 tane sürücü var.ikisini de mi yüklemeliyim yoksa bunlardan herhangi biri mi yüklenmeli
 
Biosunuz A12 ise zaten güncel. İkinci sorunuz için ise öncelikle amd ekran kartınızı program ekle veya kaldırdan kaldırın. Sonda ccleaner ve driver sweeper ile temizlik yapın. En son olarak bunu kurun.
Mobile
 
Teşekkürler. Peki win 8'e dönmek de aklımda. Çünkü ben win 8.1 e güncellemekle herşeyin otomatik güncelleneceğini düşünmüştüm. Yani microsoftun bu win 8.1 güncellemesi bana göre yarım.sizce de öyle değil mi. gerekli sürücüleri manuel yükleyeceksem bu saçmalıktan öte değil.düzgün bir güncelleme gelinceye kadar win 8'e dönsem nasıl olur.Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler DELL den daha fazla yardımcı oldunuz.Telefonda meramımı ingilizce anlatmak zorunda kaldığım için de DELL 'e teşekkür ederim ! doğrusu.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı