Dell 3542 eGPU takmak

Hüseyin KINAY

Kilopat
Yer
Edirne
Daha fazla  
Meslek
Biyomedikal Teknikeri
Dell 3542 B21w81c modelli laptop var. Darboğaz olmaması için hangi ekran kartını takmam gerekli?

i5 4210U
750 evo 250 GB
820M 2 GB

Bütçem max bin TL. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sanırım yardımcı olabilecek arkadaş yok teşekkür ederim yinede konu kapana bilir.

Son düzenleme:
Arkadaş 820M 2 GB yazmış zaten.
Görmemişim. Dahili ekran kartlı olan sistemlerde dahili ekran kartını devre dışı bırakmak gerekiyor ama kartı devre dışı bırakmak araştırdığım kadarıyla biraz zahmetli. Benim kendi sistemimde dahili ekran kartı yok ve eGPU tak çalıştır şeklinde hiçbir ayar yapmadan çalışıyor. (sadece sürücüleri kurdum) Ben araştırıp devre dışı bırakabilirim dersen kart seçmek en kolayı. 1000 serisi kartlar eGPU ile sorunlu eski sürücü ile vs kullanmak gerekiyor. Bu yüzden eski serilerden önereceğim. İşlemcin darboğaz hesaplayıcıya göre 750Ti ile darboğaz olmuyorken GTX 960 ile %30 darboğaz oluyor fakat ben kendi durumumdan örnek vereyim işlemcim i3 3217U ve 750Ti ile %30 darboğaz olacaktı hesaplayıcıya göre. Witcher 3 ve Tomb Raider gibi single player oyunlarda işlemciye fazla yük binmediğinden ekran kartını tamamen besledi. Rust oynarken 10-20 kişi bulunan serverlarda da sıkıntı yaşamadım ancak 40 -50 kişilik bir servera girdiğimde Test programını açmadan işlemciden darboğaz yediğimi farkedebiliyordum. 960 ve 750ti piyasada kolay bulunabildiği için bu ikisinden örnek verdim. İkisi arasında bi kart da olabilir tabi ki. Oynayacağın oyunlara göre kendin karar ver. Benim kendi fikrim GTX 960 alman çünkü eGPU sisteminin kendisinde zaten bi kayıp var ve bana o kaybı darboğaz nötürlüyor gibi geldi. Bu arada ekranının çözünürlüğü ne?

Darboğaz hesapları
Screenshot_20190202-141355.jpeg
Screenshot_20190202-141255.jpeg

Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için gerekli bilgiyi edindim sayenizde fiyat araştırması yapıp ona göre ekran kartı alacağım teşekkür ederim tekrar konu kapana bilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı