Dell 5558 Mac Os Kurulumu

admqun

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Dell 5558 laptopum var. OS x kurmaya çalışıyorum her seferinde "root device uuid is xxxx" hatası alıyorum. Forumda araştırdım çözümü için bir çok şey yaptım ama o hatadan bir adım ilerisine gidemedim. PC özellikleri;

i3 5005u 2.0 GHz
NVIDIA GeForce GT 920M
4GB RAM
samsung 850 evo 120 SSD

Ayrıca maverics, yosemite, el capitan hepsini denedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum el capitan için boot args bölmüne dart=0 -v girip hiçbir ekran kartını inject etmeden kuruluma başlamalısın. Nvidia yı unut ,çalışmaz. işlemci üzerinde bulunan ekran kartını(intel) kullanmak zorundasın. İmzamda bulunan dell 5521 konusuna bir bak. rada lazım olacak bazı şeyler bulabilirsin.

Yardımın için teşekkür ederim. Dediklerini yaptım "root device uuid is" hatasından kurtuldum fakat reset atıyor şimdide, boot args bölümüne -x ekliyorum yine reset atıyor herhangi bir hata çıkmadan kapanıyor

Hemen ekran görüntüsü alıp atıyorum..

edit. bu kısımdan sonra reset atıyor

Dosya Ekleri

• IMG_0399.JPG
    IMG_0399.JPG
    496,7 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleme:
Bios ayarlarında ACHI mod ve Uefi boot seçenekleri aktif mi? Birde secure boot disable/other os seçilimi mi? Değilse düzenle ve tekrar dene.Biraz araştırma yaptığımda benzer problemler yaşayanlar var. Boot args bölümüne nv_disable=1, UseKernelCache=No -v ekle. dart=0 ekleme.

bios ayarlarını kontrol ettim, secure bot kapalı, boot args bölümüne gerekenleri yazdım sonuç değişmedi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı