OpenCore Dell 7490 HDMI, Touchpad, Bluetooth ve Ses Sürücüsü Kurma

Yigit75

Megapat
Yer
Ümraniye
RAM
16GB 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
Micron 1100 M2
Ekran kartı
Intel UHD 620
Anakart
Dell
İşlemci
Intel i5-8250U
Merhaba Dell 7490'a Monterey yükledim ve sürücüleri tanıtmaya başladım fakat yükleyemediğim veya çalışmayan birkaç sürücü kaldı. HDMI, TouchPad, Bluetooth, Ses. Sürücü bilgileri:

• TouchPad: Dell Touchpad (öyle yazıyor)
  • Bluetooth: USB\VID_8087&PID_0A2B
  • SES: REALTEK 88MRG (FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0256&SUBSYS_1028081C)

Bunların kextlerini bulamadım bunları config dosyama işlememe yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Device ID/Donanım kimliği yerine direkt AIDA64'ten bilgilere bakın. TouchPad için de türünü öğrenin. ELAN, I2C HID, Synaptics vb.

Device ID/Donanım kimliği yerine direkt AIDA64'ten bilgilere bakın. TouchPad için de türünü öğrenin. ELAN, I2C HID, Synaptics vb.

TouchPad: DELL 081C I2C HID Device.
Bluetooth: Intel Wirelles AC-8265 (Bluetooth ile ilgili bilgi yoktu ben de Wi-Fi'kini ekledim, bu arada Wi-Fi çalışıyor).
Ses: VEN_10EC&DEV_0256.

Ses için kodek modelini öğrenin Device ID değil.
BT için:
IntelBluetoothFirmware.kext & BlueToolFix.kext dosyalarını OC/Kexts klasörüne atın ve confige de ekleyin.

TouchPad için:
VoodooPS2, VoodooI2C ve VoodooI2CHID kext dosyalarını OC/Kexts klasörüne ve confige ekleyin. Ondan sonra config.plist>ACPI>Patch kısmına aşağıdaki değerleri ekleyin:
  1. CommentStringChange _OSID to XSID
    EnabledBooleanYES
    CountNumber0
    LimitNumber0
    FindData4F534944
    ReplaceData58534944

2. CommentStringChange _OSI to XOSI
    EnabledBooleanYES
    CountNumber0
    LimitNumber0
    FindData5f4f5349
    ReplaceData584f5349
Kodeğinizi öğrendikten sonra:

Ses için kodek modelini öğrenin Device ID değil.
BT için:
IntelBluetoothFirmware.kext & BlueToolFix.kext dosyalarını OC/Kexts klasörüne atın ve confige de ekleyin.

TouchPad için:
VoodooPS2, VoodooI2C ve VoodooI2CHID kext dosyalarını OC/Kexts klasörüne ve confige ekleyin. Ondan sonra config.plist>ACPI>Patch kısmına aşağıdaki değerleri ekleyin:
    EnabledBooleanYES
    CountNumber0
    LimitNumber0
    FindData4F534944
    ReplaceData58534944

EnabledBooleanYES
    CountNumber0
    LimitNumber0
    FindData5f4f5349
    ReplaceData584f5349
Kodeğinizi öğrendikten sonra:
Merhaba yanlış anlamazsanız attığınız rehberde ses codeğinin bilmem neyini alın diye bir şey belirtmiyor o yüzden onu yazdım ayrıca AIDA64 le bakınca ses codeği kısmında sadece Microsoft ADPCM. Codec yazıyor. Bir de ses harici bu dediklerinizi yaptım reboot ettim şimdi açılmıyor :D. Şöyle bir uyarı veriyor;

In memory panic stackshot succeeded ** Bytes Traced 1683 (Uncompressed 3920) **
Attemting system restart
MACH Reboot
Ekran böyle kalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba yanlış anlamazsanız attığınız rehberde ses codeğinin bilmem neyini alın diye bir şey belirtmiyor o yüzden onu yazdım ayrıca AIDA64 le bakınca ses codeği kısmında sadece Microsoft ADPCM. Codec yazıyor. Bir de ses harici bu dediklerinizi yaptım reboot ettim şimdi açılmıyor :D. Şöyle bir uyarı veriyor;

In memory panic stackshot succeeded ** Bytes Traced 1683 (Uncompressed 3920) **
Attemting system restart
MACH Reboot
Ekran böyle kalıyor.
EFI dosyanızı paylaşır mısınız? Ses kartını öğrenmek için AIDA64'a göz atın.

EFI dosyanızı paylaşır mısınız? Ses kartını öğrenmek için AIDA64'a göz atın.
Yedekli çalışmak her zaman daha iyi bunu bir kez daha teyit ettim :). Yedekten geri döndüm şu an açıldı haliyle yine yüklenmeyen sürücülü hali. Ekran kartı yüklü klavye çalışıyor, USB portlar çalışıyor, Wi-Fi çalışıyor, fakat dediğimi gibi hatırlatmak amaçlı HDMI, Bluetooth, ses çalışmıyor. Yedekli hali ve AIDA'dan çektiğim raporu ve ses kısmınında ekran fotoğraflarını RAR'ın içine ekledim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Dell_7490_EFI

1644316937947.png

Silin ve ardından;
BT için:

TouchPad için:
VoodooI2C ve VoodooI2CHID kext dosyalarını OC/Kexts klasörüne ve confige ekleyin. Ondan sonra config.plist>ACPI>Patch kısmına aşağıdaki değerleri ekleyin:
    EnabledBooleanYES
    CountNumber0
    LimitNumber0
    FindData4F534944
    ReplaceData58534944

EnabledBooleanYES
    CountNumber0
    LimitNumber0
    FindData5f4f5349
    ReplaceData584f5349