Dell 7567 i7-7700HQ Cızırtı sesi ve takılmalar

naruto26

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16GB DDR4 2400
SSD veya HDD modeli
Western Digital WD BLUE SN550 256GB+1TB Hard Disk
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX Ti 1050 4GB
İşlemci
Intel Core i7 7700HQ Kaby Lake
Merhabalar Technopat ailesi, öncelikle kullanmış olduğum Dell 7567 i7-7700HQ işlemci ve 1050 Ti bilgisayarım ile oyun oynarken ya da programlama ile ilgili IDE'leri (Android Studio) kullanıp derlediğim zaman cızırtı geliyor anlık FPS düşmesi yiyorum. Bu sorunu format attım yine alıyorum. Bu arada Dell'in orijinal bataryasını bulmak çok zor olduğu için ve diğer muadil bataryaları okumadığından ötürü bilgisayarı bataryası olmadan kullanıyorum 1 seneye yakındır. Bunun 2 çeşit sebebi olduğunu düşünüyorum. Ya batarya olmadığı için ya da CPU'da bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Stres testi sonuçlarını aşağıda paylaşacağım. Bu sorunun sebebi donanımsal olarak neden kaynaklanıyor olabilir? Soğutucu alsam bu sorunu çözebilir mi ısıdan kaynaklı mı?

Ayrıca Discord'dan yayın açtığım zaman bir şeyler izlerken ve konuşurken karşı tarafta duyuyor yani bu sesi takılma olduğu zaman cızırtı sesini böyle kulak yırtan bir ses gibi olduğunu söylüyorlar.

Dosya Ekleri

• stabilitytest4.png
    243,6 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Cızırtı sesi işlemciden gelmiyor işlemcinin yanındaki entegrelerden geliyor. Eğer seni rahatsız ediyorsa teknik servise başvur.

Öncelikle merhaba kardeşim, aynı bilgisayar bende var aynı sorunu yaşıyordum fakat bu sorunu çözdüm. Sana anlatayım:

Bilgisayar açılırken F2ye bas -->bios ayarlarından Intel SpeedStep teknolojisini kapat, BIOS'u kaydet ve çık. Bu yöntemin bilgisayara bir zararı dokunmuyor aksine Intel'in bilgisayarın gücünü kısıtlamasını önlüyor. Yardımcı olabildiysem ne mutlu, iyi günler. (ayrıca, sisteminizde SUPPORTASSIST yüklüyse onu kaldırın, Dell, sürücülerinizi yanlış yüklüyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…