Dell 7577 ısınma sorunu

DRTR

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayar GTA 5, R6:S gibi oyunlarda 10. dakikadan sonra FPS düşmeye başlıyordu. Sorunu anladım.
İşlemci 98-99 dereceyi görünce otomatik olarak 3410 MHz' den 790 MHz'e çekiyor. İşlemci kısa süreliğine soğuyor tekrar yüksek frekansa çıkınca ısınıyor ve bu böyle kısır döngü olarak devam ediyor. Garantiden dolayı içini açamam. Garantiye gönderebilirim. Termal macun falan yenilerler herhalde ancak çözüm olur mu bilmiyorum. Kronik bir sorun olabilir mi? Laptop değişimi gibi bir şey söz konusu mu? Bu konularda çok tecrübeli değilim. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
bende 1 saat sonra 95 dereceye çıkıyor max. ama işlemci hızım sabit 3.4ghz 3.5ghz de çalısıyor. Hızda düşme yaşamıyorum. Garantiye gönderebilirsen gönder bence bir sıkıntı var.

FPS düşüşü bu şekilde yaşanıyor.Gördüğünüz gibi frekans 800'lerde. Sıcaklık frekans'tan ötürü düşük gözüküyor. 3400 MHz'e çıkınca tekrar 98-99 dereceyi buluyor
Rainbow Six 28.08.2018 19_41_22.png

Bu bütün ince laptoplarda var. Kaliteli bir soğutucu almakta fayda var. Ayrıca termal macun alıp yenile. Bir de şu ısı düşene kadar olabildiğince az oyun oynamanı öneririm yoksa yanma gibi bir olayla karşılaşabilirsin.

Laptopunun altını sök. İşlemci hizası tam olarak nerede ona bak. Daha sonra onu hesaplayarak soğutucu alırsan Preo'dur, Zalmandır vs. ciddi derecede düşüş görebilirsin.
Yazın başından beri bilgisayarı yoracak bir oyun oynamıyordum, dün GTA V açtım ve aynı şekilde CPU sıcaklığı 98-99 dereceyi gördü. Daha sonra CPU, MHz düşürdü ve sıcaklık biraz inince tekrar normal hızına döndü. Havanın sıcak olmasından dolayı mı yoksa termal macun sorunu falan mı? Ürün 5 aydır elimde hemen hemen.

Yazın başından beri bilgisayarı yoracak bir oyun oynamıyordum, dün GTA V açtım ve aynı şekilde CPU sıcaklığı 98-99 dereceyi gördü. Daha sonra CPU, MHz düşürdü ve sıcaklık biraz inince tekrar normal hızına döndü. Havanın sıcak olmasından dolayı mı yoksa termal macun sorunu falan mı? Ürün 5 aydır elimde hemen hemen.
Hava sıcak o doğru, eğer bu sorun devam ederse laptopu soğutucu alana kadar kenara kaldırın çünkü 99 derece aşırı fazla ve yanma riski çok fazla olur. Laptop soğutucu almak veya termal macun yenilemek bu durumlar için çözüm.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı