Dell 7577 Performans Sorunu

Dodge12

Hectopat
Geçtiğimiz hafta iyice araştırarak butceme uygun bir gaming laptop aldım;

Dell 7577
İ5 7300HQ
4 GB GTX 1050

Benim endişem bu 3.gun başladı çift fana sahip bu bilgisayar CSGO'da aynı oyunda hem 120 FPS'yi görüyor hem de 30'a dusebiliyor fakat şunu da söyleyeyim gece 12,2'de başladım oynamaya saat 5 de baktığım zaman durum buydu grafik özellikleri en yuksekte.

Benim sikintim yaklaşık 3.5 lira para verdiğim bilgisayarda 30 FPS görmek istememem beni bu konuda aydınlatırsaniz sevinirim.
League of legends de de 160ı goruyor 40a da düşebiliyor hala iade etme hakkım var bana yardımcı olabılecek kımse yok mu

Son düzenleme:
Çözüm
Şimdi bizim sorunumuz ekran kartı yuzdesinin düşük olması
işlemci yüzdesinin yuksek olması kaynaklı mı ?
Kesin belirtmek zor benim işlemci kullanımı çok yüksek hem işlemci hız düşürüyor hemde kullanma yüzdesini yüksek tutuyor buna rağmen ekran kartı nerdeyse bütün gücünü kullanıyor. CS GO' da ise FPS yüksek olduğundan ekran kartı tam gücünü yansıtmıyor diye düşünüyorum başka ağır oyunlarda denemelisin. CS GO' da genelde ekran kartı tam performansta çalışmadığını gördüm örnek videolara baktım Dell 7577 Gtx 1050 ti filan. Yetkili birisi daha iyi bilir bu konuyu.
Evet şarjda oynuyorum ama şarjdan çıkardığımda performans düşüşü oluyor sanki ?
Şarjda değilken yuzde 90 fps60da sabıt
Zaten şarjda değilken güç limiti uyguluyor her oyunda düşük performans alırsınız arkadaş sadece şarjda değilken oynuyorsunuz sanmış sürekli fps değişkenliğini görünce. Sanırım bu işlemciden kaynaklı diye düşünüyorum çünkü kullanma yüzdesi yüksek.

Zaten şarjda değilken güç limiti uyguluyor her oyunda düşük performans alırsınız arkadaş sadece şarjda değilken oynuyorsunuz sanmış sürekli fps değişkenliğini görünce. Sanırım bu işlemciden kaynaklı diye düşünüyorum çünkü kullanma yüzdesi yüksek.

Kesin belirtmek zor benim işlemci kullanımı çok yüksek hem işlemci hız düşürüyor hemde kullanma yüzdesini yüksek tutuyor buna rağmen ekran kartı nerdeyse bütün gücünü kullanıyor. CS GO' da ise FPS yüksek olduğundan ekran kartı tam gücünü yansıtmıyor diye düşünüyorum başka ağır oyunlarda denemelisin. CS GO' da genelde ekran kartı tam performansta çalışmadığını gördüm örnek videolara baktım Dell 7577 Gtx 1050 ti filan. Yetkili birisi daha iyi bilir bu konuyu.

Çözüm
Farcry5 indiriyorum deneyeceğim teşekkürler
Yetkili birisi derken moderatör falan kastediyorsan uyuyor bence onlar

Farcry5 indiriyorum deneyeceğim teşekkürler
Yetkili birisi derken moderatör falan kastediyorsan uyuyor bence onlar
Bu işi bilen anlamında hakim veya bu sorunu yaşamış kişiler tarzında kastettim :). Beklemedeyim bakalım bu oyunda nasıl değerler gösterecek.

Bu işi bilen anlamında hakim veya bu sorunu yaşamış kişiler tarzında kastettim :). Beklemedeyim bakalım bu oyunda nasıl değerler gösterecek.
Buyrun efenim :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dıger gtx 1050 4gb ekran kartı bulunan bılgısayarlarla kıyasladım herhangı bır sorun yok...
Oyun oynarken Fanlar tam gaz çalışıyor ve gordugun gıbı ekran kartından da verım alıyorum...
Artık kafamda soru işareti yok pek bılgısayarımdan memnunum,notebook almak ısteyen arkadaşlara onerırım.

Arkadaşlar merhaba yaklaşık 5 ay önce dell inspiron 7577'yi aldım ilk başlarda çok memnundum.Fakat oynadığım bazı oyunlarda ani fps düşmeleri ve düşük fps sorunlarıyla karşılaşıyorum.Örneğin pubg oynarken ortalama fps'm 60-70 civarı iken aniden 10-15 düşüyor ve bu oyun içinde büyük sıkıntılara yol açabiliyor.Ani fps düşüşlerinde hafif bir cızırtı sesi de çıkartıyor bilgisayar.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Arkadaşlar merhaba yaklaşık 5 ay önce dell inspiron 7577'yi aldım ilk başlarda çok memnundum.Fakat oynadığım bazı oyunlarda ani fps düşmeleri ve düşük fps sorunlarıyla karşılaşıyorum.Örneğin PUBG oynarken ortalama fps'm 60-70 civarı iken aniden 10-15 düşüyor ve bu oyun içinde büyük sıkıntılara yol açabiliyor.Ani fps düşüşlerinde hafif bir cızırtı sesi de çıkartıyor bilgisayar.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yazılımlar güncel mi ?

Merhaba arkadaşlar. Daha 3 gün önce Dell Inspiron 15 Gaming 7577 laptop aldım. Pubg de performanstan gayet memnunum fakat o kadar hızlı ısınıyor ki. Pubg giriyorum 5 dakika içerisinde 80 e çıkıyor ısı ve 80 de sabit kalıyor. 1 saat oynadıktan sonra elim ısıdan yanıyor ve oyundan çıkmak zorunda kalıyorum. Oyundan çıktığım anda 5 dakikada tekrar soğuyor ve normale dönüyor. Bu ısınma problemini nasıl çözebilirim. Daha alalı 3 gün oldu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı