Dell 7577 Power throttle limit nasıl kaldırılır?

Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Uzun bir süredir bu sorun üzerinde uğraşıyorum, gerçekten uzun. Cihazım oyundayken aşırı ısınma durumu yaşamamasına rağmen CPU ısısı 73 dereceye geldiği anda işlemci frekansını 0.79 GHz'ye düşürüyor. Bu kilidi kaldırmak için bir sürü yöntem denedim. Gerek Türkçe, gerek İngilizce kaynakları didik didik ettim ancak bir türlü kurtulamadım şu sorundan. Bilgisayarda oyun oynayamaz oldum, öylecene yüklü duruyor oyunlar bilgisayarda ancak istesem bile oynayamıyorum. Daha oyuna girdiğim anda 0.79 GHz'ye düşüyor işlemci frekansı. En düşük ayarlarda 30 FPS'yi geçmiyor oyun, görüntü dona dona ilerliyor. İllallah ettirdi bu sorun artık. En sonunda komple cihazı satacağım artık. Bu forumdan bir Allah'ın kulu çıkar mı bu derdime deva olabilecek? Çok makbule geçer, bol bol hayır duamı alır.

Dell 7567 modeli için yazılmış bir rehber, 7577 modelimde denedim ancak işe yaramadı. Oradaki konuda oldukça detaylı bu limitin ne olduğu ve fonksiyonları yazıyor. Konu hakkında fikir edinmek için oraya göz atabilirsiniz.

Sistemimin özellikleri:

1050 Ti 4 GB Ekran Kartı
i7 7700HQ 2.8 GHz 8 çekirdek CPU
1 X 16 GB 2400 MHz RAM
1 TB HDD, 128 GB SSD
Windows 10 Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
7567 kullanirken ayni dertten muzdariptim. Ilk kez Watchdogs oynarken FPS'nin 50-60'dan 10'a dusmesiyle fark ettim. Sonradan arastirinca islemci isinmamasina ragmen kendini throttle yapiyormus. Oyunu oynarken anlik islemcinin frekans hizlarini takip etmistim, ortalama 1 GHz seviyesinde calisiyordu. Attigin linkteki arkadasin verdigi ThrottleStop ile islemciyi 2.8 GHz'e sabitleyerek cozmustum.

7567 kullanirken ayni dertten muzdariptim. Ilk kez Watchdogs oynarken FPS'nin 50-60'dan 10'a dusmesiyle fark ettim. Sonradan arastirinca islemci isinmamasina ragmen kendini throttle yapiyormus. Oyunu oynarken anlik islemcinin frekans hizlarini takip etmistim, ortalama 1 GHz seviyesinde calisiyordu. Attigin linkteki arkadasin verdigi ThrottleStop ile islemciyi 2.8 GHz'e sabitleyerek cozmustum.
Dediğini denedim hocam, maalesef işe yaramadı bende.

Windows 10 surumu ile alakali olabilir. Bazi surumlerde calismadigi olmustu. Bunun haricinde baska bir cozum bilmiyorum acikcasi. Bela bir durum maalesef.
Şu an Windows 10 Pro'nun en güncel sürümünü kullanıyorum. Gerçekten bela bir durum, cihazı satacağım gibi duruyor.

Konu güncel, sorunu halen çözemedim. Yardıma ihtiyacım var sayın forumdaşlarım.

Intel XTU programından kontrol ettim, gerçekten Power Throttle yaşıyorum. Bu cihazdan şu limiti nasıl kaldırabilirim veya limiti yükseltebilirim? Allah rızası için bilen varsa çok makbule geçer. Taramadığım Türkçe yabancı kaynak kalmadı neredeyse. Günlerdir araştırıyorum.

Ekran görüntüsü 2022-12-29 230329.png

Ekran görüntüsü 2022-12-29 205640.png

Ekran görüntüsü 2022-12-29 205614.png

Son düzenleme:
bios update yaptınız mı hiç.

bios update yaptınız mı hiç.

BIOS update yapmıştım ancak sonrasında geri downgrade yaptım, undervolt kilidi olduğundan dolayı. Şu anda güncel BIOS sürümüm 1.9.3 ve undervolt kilidi bulunmuyor bu sürümde ancak power throttle sorununu çözemedim gitti. Önereceğiniz her türlü yöntemi denemeye açığım.

ThrottleStop programının yaratıcısına ulaştım ve sorunum hakkında böyle uzun bir mesaj yazdı. Sanırım problemimin çözümü yok.

aa.png

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı