Dell bilgisayarda BIOS pili ters takılırsa HDD'deki veriler silinir mi?

• Konuyu başlatan frk07
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.931

frk07

Yoctopat
Daha fazla  
Selam. Bilgisayarım Dell Windows 11. Her şeyiyle orijinal. Geçen gün çalışırken birden ekran kapandı ve açılmıyor. BIOS pilini ters takıp kısa devre yaptırıp tekrar takmayı düşünüyorum. Bu yöntemin işe yaradığını öğrendim ama hard disk içinde de bilgilerim mevcut. Onların kaybolmaması gerekiyor. Muhtemel anakart sıkıntısı var. Bu işlemi yapınca hard disk sıfırlanır mı? Bilgileri almam gerekiyor.

Hayır BIOS pilini tak çıkar yaparsanız sadece BIOS sıfırlanır HDD'ye bir şey olmaz.

Hocam söylediklerinizin tek bir tanesi bile doğru değil. Bios pilini çıkarmak biosu varsayılan ayarlara döndürür. HDD veya başka hiç bir bileşen etkilenmez. Biosta yaptığınız özel ayarlar varsa tekrar yapmanız gerekir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradaki yüzlerce yorumu okudum. İşe yaradığını söylemiş 100 lerce kişi @ION denemekten başka çare yok

Hayır pil çıkarma ile bios sıfırlanmaz. Clear cmos pinlerini anlık olarak kısa devre yapmanız gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…