Dell ChromeOS bilgisayara Linux Mint nasıl kurulur?

CrawLTR

Hectopat
Katılım
26 Haziran 2020
Mesajlar
351
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Eski bir Dell bilgisayarım var. İçinde ChromeOS var Linux Mint kurmak istiyorum fakat Reddit'de Chromebookların BIOS'u yok diyorlar. Nasıl kuracağım?
 
Chromebookların BIOS'u yok işlemcisi intel ise birtakım yöntemler var fakat çok uğraştırır modeli eski ise şu yönden daha kolay olur:
Yazılım duvarını aşmanız için anakartta bir yere vida takıyorsunuz boş bırakılan bir yere bu şekilde yazılım kilidi açılıyor onun üstünden "BELLİ BAŞLI" Linux sürümlerini kurabiliyorsuniz işlemci modeliniz önemli x86 mimarisi olması lazım. Fakat şunu da söyleyeyim chromebookların en optimal çalışacağı işletim sistemi zaten Chrome OS idir Linux kurmanız size gram performans getirmeyecektir ve driverlarını bulamıyorsunuz tabii bunun bir listesi var o listede yazıyor hangi modellerin driverları oluyor diye de kimi modellerde ses driverı yok hoparlörleri kullanamıyorsunuz sanırım kulaklık dahi takamıyorsunuz kimi modellerde touchpadi kullanamıyorsunuz vs bunun derdi bitmez siz işlemci modeli ve bilgisayarın tam modelini söyler misiniz?
 
Chromebookların BIOS'u yok işlemcisi Intel ise birtakım yöntemler var fakat çok uğraştırır modeli eski ise şu yönden daha kolay olur:
Yazılım duvarını aşmanız için anakartta bir yere vida takıyorsunuz boş bırakılan bir yere bu şekilde yazılım kilidi açılıyor onun üstünden "BELLİ BAŞLI" Linux sürümlerini kurabiliyorsuniz işlemci modeliniz önemli X86 mimarisi olması lazım. Fakat şunu da söyleyeyim chromebookların en optimal çalışacağı işletim sistemi zaten Chrome OS idir Linux kurmanız size gram performans getirmeyecektir ve driverlarını bulamıyorsunuz tabii bunun bir listesi var o listede yazıyor hangi modellerin driverları oluyor diye de kimi modellerde ses driverı yok hoparlörleri kullanamıyorsunuz sanırım kulaklık dahi takamıyorsunuz kimi modellerde touchpadi kullanamıyorsunuz vs bunun derdi bitmez siz işlemci modeli ve bilgisayarın tam modelini söyler misiniz?

Merhaba 11 model 3100 olması lazım benim istediğim aslında Netflix bile açmıyor şu an bilgisayar güncelleme almıyor sanırsam bilgisayar o yüzden Linux kurayım diyorum
 
Merhaba 11 model 3100 olması lazım benim istediğim aslında Netflix bile açmıyor şu an bilgisayar güncelleme almıyor sanırsam bilgisayar o yüzden Linux kurayım diyorum
Anlayamadım işlemci modeli mi 3100, laptop modeli mi 3100 tam olarak model kodları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ayarlar->ChromeOS hakkında ->Durum mu izle mi analiz mi ne olması lazım oradan işlemci modelini görebiliyordunuz laptopum yanımda da otobüsün içi dar şu an açamam. ChromeOS hakkında kısmını SS atabilir misiniz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı