kralkobra71
Kilopat
Daha fazla
Arkadaşlar Merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi Dell Marka DPWC400 Model PCI-e NVMe M.2 (X4) Aparat mevcut. Bu aparat Dell marka bir iş istasyonundan çıktı. İçerisinde 240x4 adet (1TB) M.2 SSD mevcut Dell iş istasyonunda sorunsuz çalışan aparat. PC değişikliği nedeniyle bu aparatı PCI-e slotundan Lenovo PC'ye taktığımda sadece 240 GB'lık tek bir M.2'yi görüyor. Her ne yaptım sa bir türlü 1 TB gösteremedim.
Taktığım PC Özellikleri
Lenovo Thinkstation P910 30B8 PC
1031 X99 Anakart
Intel Xeon E5-2620 V4 (2 Adet) İşlemci
128 GB RAM
Bir Adet 2.5" 240GB SSD
2 Adet 4 TB (Şerit 8TB) HDD
1 Adet 2 TB HDD
BIOS Sürüm 01. 02.2020 (Son Versiyon S02KT66A)
Ve Dell Marka DPWC400 Model PCI-e NVMe M.2 (X4) Aparat (Total 1TB M.2 SSD)
Bu bilgisayarda bu aparatı bir türlü tam manasıyla gösteremiyorum. Aparatık ilk taktığımda yabancı disk olarak tüm diskleri görüyor ve kapasitif olarak 973GB civarı bir rakam gösteriyor. Ancak yabancı diskleri al dediğimde takılıyor zorlanıyor arıza çıkartıyor alamıyor sonrasında biçimlendirme yapınca 3 disk gidiyor sadece 1 adet 240GB M.2. SSD görüyor. Bir çok şey denedim PCI-e Slotlarını değiştirdim sonu. Değişmedi. Aparatı Eski Dell PC'de denedim sorunsuz çalışıyor. Acaba Aparatın Markası Dell ve Ben Dell PC'den söküp Lenovo PC'ye taktığım için mi gıcıklanıyor anlam veremedim.
Not: Standart NVM Express Denetleyici Driver'i Güncel.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Yok mu teknik olarak bilgi verebilecek kimsecikler
Bum Arada Bios 14.05.2020 güncellemesi çıkmış S02KT67A güncelledim.
Sonuç Aynı
Yoku mu bir insan evladı buna çözüm üretebilecek. Hiçbir yerde bulamadım. 3 Aydır cevap ta yazan yok.
Taktığım PC Özellikleri
Lenovo Thinkstation P910 30B8 PC
1031 X99 Anakart
Intel Xeon E5-2620 V4 (2 Adet) İşlemci
128 GB RAM
Bir Adet 2.5" 240GB SSD
2 Adet 4 TB (Şerit 8TB) HDD
1 Adet 2 TB HDD
BIOS Sürüm 01. 02.2020 (Son Versiyon S02KT66A)
Ve Dell Marka DPWC400 Model PCI-e NVMe M.2 (X4) Aparat (Total 1TB M.2 SSD)
Bu bilgisayarda bu aparatı bir türlü tam manasıyla gösteremiyorum. Aparatık ilk taktığımda yabancı disk olarak tüm diskleri görüyor ve kapasitif olarak 973GB civarı bir rakam gösteriyor. Ancak yabancı diskleri al dediğimde takılıyor zorlanıyor arıza çıkartıyor alamıyor sonrasında biçimlendirme yapınca 3 disk gidiyor sadece 1 adet 240GB M.2. SSD görüyor. Bir çok şey denedim PCI-e Slotlarını değiştirdim sonu. Değişmedi. Aparatı Eski Dell PC'de denedim sorunsuz çalışıyor. Acaba Aparatın Markası Dell ve Ben Dell PC'den söküp Lenovo PC'ye taktığım için mi gıcıklanıyor anlam veremedim.
Not: Standart NVM Express Denetleyici Driver'i Güncel.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Yok mu teknik olarak bilgi verebilecek kimsecikler
Bum Arada Bios 14.05.2020 güncellemesi çıkmış S02KT67A güncelledim.
Sonuç Aynı
Yoku mu bir insan evladı buna çözüm üretebilecek. Hiçbir yerde bulamadım. 3 Aydır cevap ta yazan yok.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: