Recep Baltaş'ın 1 ay önce attığı videodaki adımları uyguladım. Microsoft sitesinden ISO dosyasını indirdim, Rufus'ta USB belleği seçtim, ISO dosyasını seçtim, disk bölüm düzeni GPT, dosya sistemi NTFS.
Eki Görüntüle 2600711
Bu ekranda %10-%11'den sonra yeniden başlatıyor ve her seferinde aynı olmayan hatalar veriyor. Nalkapon'un yukarıda dediği gibi RAM'leri farklı slotlarda teker teker deniyorum şu an, detaylı bilgi vereceğim.
Kullanmakta olduğum 2 RAM'i test ettim. Boot esnasında ve kurulum esnasında olanları grupladım.
1.RAM 1.slot
Boot
- INTERRUPT_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x3d
- Attempted execute of noexexute Memory
- SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x7e
- UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP
Kurulum
Kurulum esnasında kendiliğinden yeniden başlattıktan sonra siyah ekranda takılı kaldı.
1.RAM 2.slot
Boot
- IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
- SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x7e
Kurulum
Yeniden başlatıldıktan sonra "DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER 0xf7" hatası.
Başka bir Kurulum denemesinde yeniden başlatııldıktan sonra aşağıdaki ekran geldi.
Eki Görüntüle 2600851
Hayır'ı seçince başa sarıyor, USB belleği çıkarıp Evet'i seçince aşağıdaki ekran geliyor.
Eki Görüntüle 2600852
2.RAM 1.slot
İlk Bootda hatasız kuruluma geçti ve yukarıdaki Windows kurulumu penceresi ve network Media is not present ekranlarıyla sonuçlandı.
2.RAM 2.slot
İlk Bootda hatasız kuruluma geçti ve yeniden başlatıldıktan sonra "KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED" hatası aldım.
İkinci denemede Kurulum esnasında yeniden başlatıldıktan sonra siyah ekranda takılı kaldı ve bilgisayara bu sabaha kadar ellemedim uyandıktan sonra hala siyah ekrandaydı.
Sorun eğer ki anakart slot arızasıysa bunun tamiri yapılabilir mi bilginiz var mı?