Dell G15 5525 notebook açılırken donuyor

darkLord479

Megapat
Merhaba, dizüstü bilgisayarım açılırken yüklenme ikonu donuyor ve bilgisayar açılmıyor. Bu sorun olunca bilgisayarı güç tuşuna basılı tutup kapattıktan sonra yeniden başlatıyorum ve Dell donanım testi devreye giriyor, test sorunsuz tamamlandıktan sonra bilgisayarı sorunsuz açabiliyorum. Bu sorundan önce otomatik onarıma hazırlanıyor hataları alıyordum ve onun için konu oluşturmuştum fakat bir çözüm bulunamadı. RAM ve SSD testlerini inceleyebilirsiniz.

Memtest86 Rapor
Sistem:
Windows 11.
Dell G15 5525 notebook.
Ryzen 5 6600H.
2 X 16 GB DDR5 RAM (Crucial marka, 2 yıl önce sistemi aldıktan sonra kendim alıp takmıştım)
512 GB PCI-e NVMe M.2 SSD.

sentinel.png

as.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskin uygun olduğunu öğrendim ve bugün elime ulaştı. Format esnasında farklı farklı hatalar aldım:
●DRIVER IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (0xD1)
●KMODE EXCEPTION NOT HANDLED (0x1E)
●IRQL NOT LESS OR EQUAL (0xA) what failed:ntoskrnl.exe
*CACHE Manager 0x34
Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Ayrıca şunları da belirtmek istiyorum: İki farklı format USB'si ve bilgisayarı aldığımda gelen RAM belleklerle de test ettim, ancak değişen bir şey olmadı.

Son durum: Sürücü imza zorlamasını devre dışı bırakınca bile açılmıyor bilgisayar.

Bilgisayarı sıfırlama işlemini gerçekleştirdim ve "Hazırlanıyor" ekranı sürekli başa sarıyor.

Bu aldığın hatalar hepsi aynı anda mı çıktı yoksa farklı farklı yüklemelerde farklı farklı olarak mı?

Dosyalar yükleniyor kısmında mı, windows kuruluyor kısmında mı ?

Bu aldığın hatalar hepsi aynı anda mı çıktı yoksa farklı farklı yüklemelerde farklı farklı olarak mı?
Aynı anda çıkmadılar. Usb ile boot edildikten sonra (kuruluma başlamadan önce) bile mavi ekran hataları aldım:
  • System thread exception not handled 0x7e
  • Interrupt exception not handled 0x3d
Bu hataların usb belleklerden kaynaklanma ihtimali var mıdır bu arada? Her iki usb belleğinde hata vermesi düşük olasılık gerçi.

Aynı anda çıkmadılar. USB ile boot edildikten sonra (kuruluma başlamadan önce) bile mavi ekran hataları aldım:
  • SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x7e
  • INTERRUPT_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x3d
Bu hataların USB belleklerden kaynaklanma ihtimali var mıdır bu arada? Her iki USB belleğinde hata vermesi düşük olasılık gerçi.

Bu hata kodları bellek ile alakalıymış. Tek modül RAM takıp dener misin? Mesela 1 tane RAM tak, baktın hata veriyor aynı RAM'i 2. slota takıp tekrar dene gibi. Aynı hata veriyorsa diğer RAM modulünü tekli olarak sırasıyla kombinasyon usulü takıp test edelim. Eğer bunlar olmazsa geriye seçenek olarak bozuk iso dosyası kalıyor, çok daha düşük ihtimal ise anakart slot arızası .

Son düzenleme:
Bilgisayarı sıfırlama işlemini gerçekleştirdim ve "Hazırlanıyor" ekranı sürekli başa sarıyor.
Sıfır aldığın disk ile nasıl sıfırlama yapmaya çalışıyorsun ? Bunu yapamazsın çünkü disk içi boş gelir. Yeni diski takıp eski diski komple çıkartıp USB ile temiz kurulum denedin mi ?

Sıfır aldığın disk ile nasıl sıfırlama yapmaya çalışıyorsun ? Bunu yapamazsın çünkü disk içi boş gelir. Yeni diski takıp eski diski komple çıkartıp USB ile temiz kurulum denedin mi ?
Sıfırlama işlemini halihazırda kullanmakta olduğum diske format atmadan önce denedim. Evet, yeni diski taktım ve usb ile temiz kurulum denedim.

Peki Rufus ile nasıl hazırladın USB'yi ? Ayrıca kurulumun hangi aşamasında mavi ekran aldın ?
Recep Baltaş'ın 1 ay önce attığı videodaki adımları uyguladım. Microsoft sitesinden İSO dosyasını indirdim, rufusta usb belleği seçtim, İSO dosyasını seçtim, disk bölüm düzeni GPT, dosya sistemi NTFS.
IMG_20251108_215926.jpg

Bu ekranda %10-%11' den sonra yeniden başlatıyor ve her seferinde aynı olmayan hatalar veriyor. Nalkapon'un yukarıda dediği gibi ramleri farklı slotlarda teker teker deniyorum şu an, detaylı bilgi vereceğim.

Bu hata kodları bellek ile alakalıymış. Tek modül RAM takıp dener misin? Mesela 1 tane RAM tak, baktın hata veriyor aynı RAM'i 2. slota takıp tekrar dene gibi. Aynı hata veriyorsa diğer RAM modulünü tekli olarak sırasıyla kombinasyon usulü takıp test edelim. Eğer bunlar olmazsa geriye seçenek olarak bozuk iso dosyası kalıyor, çok daha düşük ihtimal ise anakart slot arızası .
Kullanmakta olduğum 2 ram'i test ettim. Boot esnasında ve kurulum esnasında olanları grupladım.

1.ram 1.slot
Boot
  • Interrupt exception not handled 0x3d
  • Attempted execute of noexexute memory
  • Unexpected kernel Mode trap
Kurulum
Kurulum esnasında kendiliğinden yeniden başlattıktan sonra siyah ekranda takılı kaldı.

1.ram 2.slot
Boot
  • IRQL not less or equal
Kurulum
Yeniden başlatıldıktan sonra "driver overran stack buffer 0xf7" hatası.
Başka bir Kurulum denemesinde yeniden başlatııldıktan sonra aşağıdaki ekran geldi.
IMG_20251109_073706.jpg

Hayır'ı seçince başa sarıyor, USB belleği çıkarıp Evet'i seçince aşağıdaki ekran geliyor.
IMG_20251108_213643.jpg

2.ram 1.slot
İlk Bootda hatasız kuruluma geçti ve yukarıdaki Windows kurulumu penceresi ve network media is not present ekranlarıyla sonuçlandı.

2.ram 2.slot
İlk Bootda hatasız kuruluma geçti ve yeniden başlatıldıktan sonra "KMODE exception not handled" hatası aldım.
İkinci denemede Kurulum esnasında yeniden başlatıldıktan sonra siyah ekranda takılı kaldı ve bilgisayara bu sabaha kadar ellemedim uyandıktan sonra hala siyah ekrandaydı.

Sorun eğer ki anakart slot arızasıysa bunun tamiri yapılabilir mi bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Recep Baltaş'ın 1 ay önce attığı videodaki adımları uyguladım. Microsoft sitesinden ISO dosyasını indirdim, Rufus'ta USB belleği seçtim, ISO dosyasını seçtim, disk bölüm düzeni GPT, dosya sistemi NTFS. Eki Görüntüle 2600711
Bu ekranda %10-%11'den sonra yeniden başlatıyor ve her seferinde aynı olmayan hatalar veriyor. Nalkapon'un yukarıda dediği gibi RAM'leri farklı slotlarda teker teker deniyorum şu an, detaylı bilgi vereceğim.

Kullanmakta olduğum 2 RAM'i test ettim. Boot esnasında ve kurulum esnasında olanları grupladım.

1.RAM 1.slot
Boot
  • INTERRUPT_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x3d
  • Attempted execute of noexexute Memory
  • UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP
Kurulum
Kurulum esnasında kendiliğinden yeniden başlattıktan sonra siyah ekranda takılı kaldı.

1.RAM 2.slot
Boot
  • IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Kurulum
Yeniden başlatıldıktan sonra "DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER 0xf7" hatası.
Başka bir Kurulum denemesinde yeniden başlatııldıktan sonra aşağıdaki ekran geldi.
Eki Görüntüle 2600851
Hayır'ı seçince başa sarıyor, USB belleği çıkarıp Evet'i seçince aşağıdaki ekran geliyor.
Eki Görüntüle 2600852

2.RAM 1.slot
İlk Bootda hatasız kuruluma geçti ve yukarıdaki Windows kurulumu penceresi ve network Media is not present ekranlarıyla sonuçlandı.

2.RAM 2.slot
İlk Bootda hatasız kuruluma geçti ve yeniden başlatıldıktan sonra "KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED" hatası aldım.
İkinci denemede Kurulum esnasında yeniden başlatıldıktan sonra siyah ekranda takılı kaldı ve bilgisayara bu sabaha kadar ellemedim uyandıktan sonra hala siyah ekrandaydı.

Sorun eğer ki anakart slot arızasıysa bunun tamiri yapılabilir mi bilginiz var mı?

Network Media is not present boot edecek USB belleği bulamadım demek. USB'yi boot options menüsünde 1. sıraya al biostan . iso dosyasını microsoft'un sitesinden değil de şu linkten indirip yazarmısın ? 24h2 versiyonu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı