Dell G16 7630 sistemde GPU yazdığı watt değerinin çok altında çalışıyor

erdvm

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, kronik sıcaklık ve watt sıkıntıları olan bir Dell G16 7630 laptopa sahibim. Önceden daha kötü bir haldeydi yaklaşık ani droplarla 25-30 watt değerlerine kadar düşüyordu. Bir fan temizliği ve termal macun yenilemesinden sonra dar boğazın %80'i kalktı diyebilirim minimum 64-68.5 watt, maksimum 70-80 watt aralığında değer alıyorum ama çoğunlukla 70 watt görmekteyim.

-Ultra performans modları aktif ve BIOS'tan yapabileceğim her şeyi yaptım.

-Dell'in rezalet servisini arayıp durumu izah ettim ama yaptıkları şey BIOS'ta zaten halihazırda yaptığım ayarları bana söylemek ve watt sorunuyla alakalı işe yaramayan bir makale atmak oldu.

-Ek olarak laptop standı da alacağım.

-Arkadaşımın sistem olarak denk denilebileceği HP Victus 4070 140W laptopu 100watt sabit veya daha fazla değerler alıyor ve bu da normal olarak beni triplere sokuyor. Tribe girmekte haklı mıyım haksız mıyım bilmiyorum siz ne diyeceksiniz?

Herhangi bir öneriye açığım yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum. 25W üstünü görmüyor ekran kartı. Bazen anlık olarak 100w civarına çıkıyor watt değerleri ve ciddi FPS değişimleri görüyorum ama birkaç saniye sürüyor. Bu sürede fanlarda tam performans çalışmaya başlıyor fakat bu da uzun sürmüyor. İade süresi geçmese iade edebilirdim. Senin sorunun devam ediyor mu?

Son düzenleme:
Aynı sorunu yaşamaktayım. Hala çözüm bulamadım. Sabit 30watt kilitliyor pc. Herhangi bir ayarda veya macunda sıcaklıkta vesaire sıkıntı yok. Adaptör 330 watt. Çözüm bulamıyorum.

Aynı sorunu yaşamaktayım. Hala çözüm bulamadım. Sabit 30watt kilitliyor pc. Herhangi bir ayarda veya macunda sıcaklıkta vesaire sıkıntı yok. Adaptör 330 watt. Çözüm bulamıyorum.
Sürücülerden birini devre dışı bırakman gerek. İşlemciyle ilgili sürücülerden biriydi ve isminde "sensor" geçiyordu. İşe yarıyor. Bulamazsan söyle PC'ye geçince ismine bakarım.

Hocam aynı sorunu yaşıyorum nereden kapatabilirim onu.
Hocam sorun alienware command center ile ilgiliymiş. 75C° üstüne çıkınca ısınma sorunu olmasın diye watt sabitliyormuş. Son gelen güncelleme ile alienware uygulaması düzeldi. Uygulamada performans seçeneklerinin olduğu kısımdan custom'a gir. 75 olan değeri 95 falan yap. Sorun çözülüyor. Dell G16 güçlü bir bilgisayar CPU undervolt ve işlemciyi limitlemeni de tavsiye ederim.

Hocam sorun alienware command center ile ilgiliymiş. 75C° üstüne çıkınca ısınma sorunu olmasın diye watt sabitliyormuş. Son gelen güncelleme ile alienware uygulaması düzeldi. Uygulamada performans seçeneklerinin olduğu kısımdan custom'a gir. 75 olan değeri 95 falan yap. Sorun çözülüyor. Dell G16 güçlü bir bilgisayar CPU undervolt ve işlemciyi limitlemeni de tavsiye ederim.
Onun alakası yok hocam. Ben bir çözüm biliyorum ama teamviewer ile uzaktan bağlanıp denemem lazım. Akşam müsait olursanız ve sıkıntı olmazsa sizler için birinizde deneyebilirim.

Onun alakası yok hocam. Ben bir çözüm biliyorum ama teamviewer ile uzaktan bağlanıp denemem lazım. Akşam müsait olursanız ve sıkıntı olmazsa sizler için birinizde deneyebilirim.
Sayın hocam bu mesajı yanıtlayarak rica ediyorum bana ulaşın. Sorunum devam ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı