Dell G2422HS vs AOC 24G2SAE/BK

AOC'un renk hacmi daha geniş. Yapı kalitesi daha üstün. Lenovo ise hem panel hem ekran özellikleri üstün. Lenovo'da dinamik kontrast özelliği var. IPS panellerin siyahları zayıftır. Bu teknoloji ile siyahların kalitesinde artış yakalanabiliyor.
Sen yine de gittin Dell aldın diyelim. O da üzmez emin olabilirsin. Ama modası geçti artık.
benim aklıma takılan lenovo 0,5 ms mprt ama gtg olarak 1ms görünüyor diğer yandan dell 1ms gtg 0,5 ms mprt 2ms gtg ye denk gelmiyor mu ?

Benim aklıma takılan Lenovo 0,5 ms MPRT ama GtG olarak 1ms görünüyor diğer yandan Dell 1ms GtG 0,5 ms MPRT 2ms GtG'ye denk gelmiyor mu?

Gereksiz bir konuya değindin. Çünkü bu ms olayları yazılan değerlerde olmuyor. 1 ms falan bildiğin hikaye. Kocaman bir pazarlama stratejisi. 1 ms ve altını OLED paneller verebiliyor. IPS panel ve VA-TN bu değerleri veremiyor. Buna aldırış etmeden seçim yapınız.

Bütçen yüksek olduğu için onlar yerine daha iyilerini alabilirsin.
Görüntü kalitesi için bunları öneriyorum. FPS oyunlarında serilik istiyorsan konu değişir.

Serilik için hangi monitörü öneriyorsunuz kronik sorunu falan olmayan?

Samsung G4 seri ama çok giriş seviyesi görüntü kalitesine sahip. Ben AOC taraftarıyım.

çok giriş seviyesi görüntü kalitesine sahip.
Yanlış... renk doygunluğunda AOC tabiiki ama renk doğruluğunda Odyssey G4 daha üstün.

Odyssey G4 alın geçin hocam.

bu ekranların dell ile arasındaki farkı nedir ?
Her anlamda daha üstün olmaları? G2422HS, durduk yere bozulan bir monitör. :D

Yanlış... Renk doygunluğunda AOC tabii ki ama renk doğruluğunda Odyssey G4 daha üstün.

Samsung mavi tona baskın çünkü soluk renk hacmine sahip. AOC ise kırmızıya baskın ve daha sıcak renklere sahip. Kıyaslanması bile hata. Sıcak tona alışmış biri için G4 soluk gelir. Bu bir gerçek. Aynı potada monitörler olmadığı için değerlendirmek de bir yandan yanlış. 👍

Samsung mavi tona baskın çünkü soluk renk hacmine sahip. AOC ise kırmızıya baskın ve daha sıcak renklere sahip.
Gri homojenlik testinde Odyssey G4 doğrudan grimsi renk verirken AOC daha çok pembemsiye kayıyor.
Kıyaslanması bile hata. Sıcak tona alışmış biri için G4 soluk gelir. Bu bir gerçek. Aynı potada monitörler olmadığı için değerlendirmek de bir yandan yanlış. 👍
Hata değil esas bunlar kıyaslanacak monitörler. Biri renk doğruluğu konusunda iyi, diğeri renk doygunluğu. 2 tarafın da birbirine handikabı var. Biz kıyaslarız, isteyen istediğini alır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı