Dell G2524H renkler sönük

Oblivion34

Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Bu hafta iki yeni monitör aldım bir tanesin, 4 gün önce Gigabyte G24F2 IPS 144Hz bir monitör. Bugün de Dell G2524h monitörü aldım. Fakat renkler sanki Gigabyte monitörüme göre sönük kalıyor. Aynı ışık değerlerini yapmış olmama rağmen Dell biraz daha sarımsı gibi hatta aradaki farkın resmini telefondan çekip ekliyorum. İki monitörde fabrika ayarlarında. Sizde böyle bir sorun oldu mu veya nasıl düzeltebilirim?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-01-29 saat 00.03.19_800ccad8.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-01-29 saat 00.03.19_800ccad8.jpg
    137,6 KB · Görüntüleme: 262
Hayır özel bir ayar yapmadım sadece görüntü modlari arasında geçiş yapıp hoşuma gideni aradım ama yok her modda renk canlılığı az gibi. Alienware IPS monitör de kullanmıştım ona güvenerek aldım cam gibi görüntüsü vardı. Vatan mağazasından aldım internetten almış olsaydım iade edebilirdim. Gerçi bilmiyorum daha 24 saati bile geçmemişken iade etme şansım olabilir mi? Ürünün tesiri yoktu çünkü görerek alma şansım olmadı.

Hayır özel bir ayar yapmadım sadece görüntü modlari arasında geçiş yapıp hoşuma gideni aradım ama yok her modda renk canlılığı az gibi. Alienware IPS monitör de kullanmıştım ona güvenerek aldım cam gibi görüntüsü vardı. Vatan mağazasından aldım internetten almış olsaydım iade edebilirdim. Gerçi bilmiyorum daha 24 saati bile geçmemişken iade etme şansım olabilir mi? Ürünün tesiri yoktu çünkü görerek alma şansım olmadı.
Şimdi önemli 2 ayrım yapayim:

1) Sarımsı olması bir problem değil. Aynı modelde dahi üründen ürüne renk doğruluğu fabrika çıkış değeri farklı olabilir. Kimi daha sarı tonlarda kimi daha mavimsi gelebilir.

Eğer sorunun sadece buysa, bu normal.

2) Ama renk canlılıği az diyorsan işte o senin hatan. Alırken bakmamişsın.
Bu monitör saf oyun için (Ki onda da çok başarılı değil.). Göruntü kalitesi kötü. Renkler Gigabyte gibi canlı değil zira WCG (Wide Color Gamut=Geniş Renk Gamutu) dahi desteklemiyor.

-
Bu konuyu da "FPS yüksek, Hz yüksek, takılma yok ama görüntü akıcı değil"den sonraki en iyi konu olarak listeme ekleyeyim.

Şimdi önemli 2 ayrım yapayim:

1) sarımsı olması bir problem değil. Aynı modelde dahi üründen ürüne renk doğruluğu fabrika çıkış değeri farklı olabilir. Kimi daha sarı tonlarda kimi daha mavimsi gelebilir.

Eğer sorunun sadece buysa, bu normal.

2) ama renk canlılıği az diyorsan işte o senin hatan. Alırken bakmamişsın.
Bu monitör saf oyun için (ki onda da çok başarılı değil.). Göruntü kalitesi kötü. Renkler Gigabyte gibi canlı değil zira wcg (wide color gamut = geniş renk gamutu) dahi desteklemiyor.

-
Bu konuyu da "FPS yüksek, Hz yüksek, takılma yok ama görüntü akıcı değil"den sonraki en iyi konu olarak listeme ekleyeyim.

Renkler biraz soluk gerçekten öyle en azından kullandığım diğer monitöre göre. Lakin alışılmayacak bir durum değil. Söz gelişi değil cidden sıfır ışık sızması var hem de IPS bir monitörde gerçekten şaşırdım.

Renkler biraz soluk gerçekten öyle en azından kullandığım diğer monitöre göre. Lakin alışılmayacak bir durum değil. Söz gelişi değil cidden sıfır ışık sızması var hem de IPS bir monitörde gerçekten şaşırdım.
Aşılamayacak derken o fiyatta WCG olmaması bence kabul edilebilir değil. Ha ama 280Hz işte.

Birbiriyle alakası olmayan iki monitörü yan yana koyup Dell'i kötülemek olmamış. Konu başından yanlış. Böyle bir değerlendirme yapmak ne kadar mantıklı?
Paneller farklı, üretim şekli farklı, markaların koydukları özellikler farklı. Kısaca her şey farklı. Aynı tonda parlaklık, kontrast, renk uzayı, tepkime vb asla yakalanamaz ve asla aynı olmaz. Aynı model monitör de bile bu geçerlidir. Her panelin sunduğu değerler farklı olabilir.
249 dolara (dolar bazında gidelim) o performansı sunan muadil monitör varsa paylaşın bakalım.

Birbiriyle alakası olmayan iki monitörü yan yana koyup Dell'i kötülemek olmamış. Konu başından yanlış. Böyle bir değerlendirme yapmak ne kadar mantıklı?
Paneller farklı, üretim şekli farklı, markaların koydukları özellikler farklı. Kısaca her şey farklı. Aynı tonda parlaklık, kontrast, renk uzayı, tepkime vb asla yakalanamaz ve asla aynı olmaz. Aynı model monitör de bile bu geçerlidir. Her panelin sunduğu değerler farklı olabilir.
249 dolara (dolar bazında gidelim) o performansı sunan muadil monitör varsa paylaşın bakalım.
280Hz + IPS olmasını diyorsanız yok tabii. Olayı o zaten. Ama sanki Dell'in renkleri normalmiş de aradaki fark ürün farkıymış gibi anlatmışsıniz. Dell'in görüntü kalitesinin daha kötü olduğu aşikâr. Çünkü geniş renk gamutu dahi desteklemiyor.

Bu konuya daha önce niye yazmamışım bilmiyorum ama sarımsı renkler yalnızca sapik renk doğruluğundan değil renk sıcaklığından da olabilir hatta genellikle bundandır. Bazı üreticiler daha soğuk yollarken bazıları daha sıcak yollamayı tercih edebiliyor. Ya da direk 6500K'yı hedefleyebiliyorlar. Bunun dışinda tabii ki işin içinde şans da var.
Hafif sarımsı dediğimiz Warm (ılık) renk sıcakliğı daha iyi bence. Ama çok olduğunu düşünüyorsanız ya da hoşunuza gitmiyorsa monitörün ayarlarından varsa Warm, Normal, Cold gibi ayarları deneyebilirsiniz.

öncelikle bana diyorsan ben kötülemedim sadece bana renkleri biraz sarımsı ve tuhaf geldi dostum renk tonlarını okadar kurcalamama rağmen bir türlü gözümü alıştıramadım bende 2 adet monitör kullanıyorum birisi MSI 240 diğeri olarak dell almıştım ama alışamadım herkesin zevki farklı kötüleme gibi kendi adıma kesinlikle bir şey yapmadım yanlış anlaşıldıysam kusurabakmayınız

Technopat Haberler

Geri
Yukarı