Dell G2724D ölü piksel sebebiyle iade edilmeli mi?

Riddikuluss01

Megapat
Yer
Seyhan
Daha fazla  
Bugün Dell G2724D elime ulaştı ama beklentimi karşılamadı maalesef ya. 2 adet ölü piksel var ekranda. Işık sızması aşırı fazla gibi geldi bana.

Bugün Dell G2724D elime ulaştı ama beklentimi karşılamadı maalesef ya. 2 adet ölü piksel var ekranda. Işık sızması aşırı fazla gibi geldi bana.

@Saint Lucia hocam ne diyorsunuz değişim talep etmeli miyim?

Dosya Ekleri

• 20240119_203601.jpg
    20240119_203601.jpg
    54,1 KB · Görüntüleme: 178

Işık sızması karanlıkta fark ediliyor ama aydınlık ortamda fark edilmiyorsa kabul edebilir. Üreticisi de zaten bunu söylüyor.
Fakat ölü piksel şu ölü piksel meselesi çok sıkıcı bir konu maalesef.
Marka, model, fiyat fark etmeksizin denk gelen sıkıcı bir durum.
Kusura girer. Beğenmedim diyerek iade ediniz. Ödeme geri yatınca tekrar sipariş ediniz.

Işık sızması karanlıkta fark ediliyor ama aydınlık ortamda fark edilmiyorsa kabul edebilir. Üreticisi de zaten bunu söylüyor.
Fakat ölü piksel şu ölü piksel meselesi çok sıkıcı bir konu maalesef.
Marka, model, fiyat fark etmeksizin denk gelen sıkıcı bir durum.
Kusura girer. Beğenmedim diyerek iade ediniz. Ödeme geri yatınca tekrar sipariş ediniz.

Dediğiniz gibi iade ettim monitörü ama bir korku kaptı yine aynı şekilde ölü pikselli çıkarsa diye. Diyelim ki yeni aldığımda da çıktı tekrar iade etme şansın olur mu? Ya da biraz bütçeyi artırıp daha iyi monitör mü alsam?

Dediğiniz gibi iade ettim monitörü ama bir korku kaptı yine aynı şekilde ölü pikselli çıkarsa diye. Diyelim ki yeni aldığımda da çıktı tekrar iade etme şansın olur mu? Ya da biraz bütçeyi artırıp daha iyi monitör mü alsam?

Bütçe arttırma ya da daha iyisi ile alakalı değil konu. Teknoloji şansa dayalıdır.
Kusurlu ürünü her zaman iade edebilirsiniz. Ayrıca 14 gün cayma hakkınız var.
Işık sızması için iade ben kolay kolay etmiyorum. Çok ciddi derecede olursa üretici zaten kabul ediyor. Yukarıda açıklamasını yapmıştım. İnsanlar bunu bazen fazla abartıyor.

Bütçe arttırma ya da daha iyisi ile alakalı değil konu. Teknoloji şansa dayalıdır.
Kusurlu ürünü her zaman iade edebilirsiniz. Ayrıca 14 gün cayma hakkınız var.
Işık sızması için iade ben kolay kolay etmiyorum. Çok ciddi derecede olursa üretici zaten kabul ediyor. Yukarıda açıklamasını yapmıştım. İnsanlar bunu bazen fazla abartıyor.

Monitör geldi. Bu sefer ölü piksel yok. Çok teşekkür ederim hocam.
Bir de rica etsem doğru kalibrasyon renk gamutunu nasıl yapabilirim yardımcı olur musun?
Diğer monitörde siyah olan ekran bu monitörde tam siyah değil de maviye yatkın şekilde. Ayarlardan kurcaladım ama bir türlü doğru renkleri bulamadım.
Resimde de fark ediliyor mesela beyaz tam beyaz değil gibi. Ya da doğrusu bu da ben kötü renklere alıştığım için garipsiyor muyum onu da bilmiyorum?

Dosya Ekleri

• 20240126_235720.jpg
    20240126_235720.jpg
    138,2 KB · Görüntüleme: 160
Bir de rica etsem doğru kalibrasyon renk gamutunu nasıl yapabilirim yardımcı olur musun?

Doğru kalibrasyonu alet ile yapıyoruz. Hayatında belki 1-2 kez lazım olacak bir aleti de alman saçma olur. Manuel ayarlar ile bir renk tutturmaya çalış kendine.
ICC profilini yükle.

Resimde de fark ediliyor mesela beyaz tam beyaz değil gibi. Ya da doğrusu bu da ben kötü renklere alıştığım için garipsiyor muyum onu da bilmiyorum?

Daha önceki monitörünü hatırlamıyorum. Fakat her monitör aynı ton da olmaz. Her panelin performansı faklıdır. Bu şekilde kıyaslama yapılmaz.

Doğru kalibrasyonu alet ile yapıyoruz. Hayatında belki 1-2 kez lazım olacak bir aleti de alman saçma olur. Manuel ayarlar ile bir renk tutturmaya çalış kendine.
ICC profilini yükle.

Daha önceki monitörünü hatırlamıyorum. Fakat her monitör aynı ton da olmaz. Her panelin performansı faklıdır. Bu şekilde kıyaslama yapılmaz.

Samsung G5 Odyssey diğer monitor. Her panel aynı renk tonu değil yani. O zaman en yakın renkleri bulup bırakayım. Teşekkür ederim.

Samsung G5 Odyssey diğer monitor. Her panel aynı renk tonu değil yani. O zaman en yakın renkleri bulup bırakayım. Teşekkür ederim.

G5 ile aynı tonu yakalaman çok zor. G5 çünkü VA panel. Dell ise IPS panel. Aralarında kontrast farkı var ve ciddi oranda fark var.
IPS daha yüksek parlaklık hacmine sahip. VA ise daha yüksek siyah hacmine sahip. İki monitörü Yan yana kullanmak çok doğru bir tercih sayılmaz.

G5 ile aynı tonu yakalaman çok zor. G5 çünkü VA panel. Dell ise IPS panel. Aralarında kontrast farkı var ve ciddi oranda fark var.
IPS daha yüksek parlaklık hacmine sahip. VA ise daha yüksek siyah hacmine sahip. İki monitörü yan yana kullanmak çok doğru bir tercih sayılmaz.

Hmmm. O zaman G5'i satabilirsem satarım. Dell'den bir tane daha alırım.

Hmmm. O zaman G5'i satabilirsem satarım. Dell'den bir tane daha alırım.

Mantıklı. Çünkü VA panel ile IPS farklıdır. Siz şimdi VA panele alıştığınız için IPS tuhaf geliyor. Kontrastın ve koyu siyahın oluşturduğu bir homojenlik olur. Gözünüz ona alışmış. Ghostingten bıktıysanız IPS ile yola devam ediniz. İleride miniled monitöre geçersiniz. 👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı