Dell G3 15 laptop için Dell S2422HG vs. TUF VG24VQE

Bütçe
4500

Efloud

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI PRO B650-S WİFİ 7200mhz (OC) RGB Anakart

AMD Ryzen 5 7600X 5.30Ghz, 6 Çekirdek, 32MB 5nm İşlemci

Gigabyte Geforce RTX 4070 Ti Eagle OC 12GB

MSI 850W MPG A850G GOL GÜÇ KAYNAĞI 80+

GoodRam 64GB IRDM EXPO 6400mhz

DeepCool LD360 A-RGB 360mm Sıvı Soğutucu

NZXT H6 Flow RGB Mid Tower Kasa

Ajaaz Ak992 Klavye

AOC 27G2SPU Monitör
Arkadaşlar merhaba, Dell G3 15 GTX 1650 ekran kartlı laptopa sahibim. Genelde Valorant, GTA 5, RDR2, FIFA yani her türden oyun oynamayı seven biriyim. Laptop ekran boyutu küçük geldiği için bir harici gamer monitör almak istiyorum fakat kaç inç ve hangi model almalıyım büyük kararsızlık yaşıyorum. Önce Dell marka olan ürüne yöneldim fakat aradaki fiyat farkından dolayı acaba ASUS mu alsam diye bir düşündüm açıkçası. İki ürün içinde yorumlar ortalama. Aradaki fiyat farkını vermeye değer mi? Yoksa ASUS marka alsam da işimi görür mü? Söylediğim oyunları 24 inç ekranda rahatlıkla oynar mıyım? 1080p için 27 inç pixel sayarsın boş ver deniyor, doğru mu? Bütçem en fazla 4500. Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
24 inç istersen,
Bunlara bak.

24 inç istersen,
Bunlara bak.

27inç için yönlendirdiği sitede 4ms yazıyor ama bu sorun olmaz mı? En fazla 1ms olması gerekiyor sanırım.

1Ms diye gördüğün monitörlerin çoğu zaten 4Ms oluyor.

Evet bu konuyu biliyorum, iki ekranında genel yorumları hep olumlu teşekkür ederim. Peki curved olarak önerebileceğiniz model var mıdır ? Hem görünüş açısından hemde genel olarak curved monitörler biraz daha çekiyor beni. VA ya da İPS panel olması çok farketmiyor benim için ikisinde de ciddi bir fark yaşamadım açıkçası.

Bir de Dell 2422HG önermez misiniz ? O monitör için bir yorumda bulunmadınız, attığım 2 monitördende vazgeçmeli miyim ?

Son düzenleme:
Evet bu konuyu biliyorum, iki ekranında genel yorumları hep olumlu teşekkür ederim. Peki curved olarak önerebileceğiniz model var mıdır ? Hem görünüş açısından hemde genel olarak curved monitörler biraz daha çekiyor beni. VA ya da İPS panel olması çok farketmiyor benim için ikisinde de ciddi bir fark yaşamadım açıkçası.

Bir de Dell 2422HG önermez misiniz ? O monitör için bir yorumda bulunmadınız, attığım 2 monitördende vazgeçmeli miyim ?
Curved pek takip etmiyorum. IPS panelinden şaşmayın bence.

Önerilerinize uyup AOC 27G2SPU/BK 27" 1 ms Full HD FreeSync Pivot IPS Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu ürünün siparişini geçtim biraz önce trendyol üzerinden. Şimdiden teşekkür ederim, umarım sorunsuz gelir ve iyi bir kullanım sunar. Ürünü teslim aldığım zaman, kullanıcı deneyimlerini aktarırım, tekrardan teşekkür ederim önerileriniz için.

Ürünü yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. İlk geldiği anda ghosting/ölü piksel testlerini yaptım ve başarıyla geçtiğini söyleyebilirim. 24" vs 27" gibi kafasında karışıklık olan arkadaşlar ise Valorant gibi oyunlarda evet ekran bir tık büyük geliyor ancak karma bir oyun oynayıcısıysanız, kesinlikle 27" öneririm.
Ürün hakkında zaten yeterince tanıtım videosu bulabiliyorsunuz, o yüzden oralara girmeyeceğim fakat ben memnum kaldığımı ve VA panel bir Curved almayarak kesinlikle pişman olmadığımı söyleyebilirim.
Ürünün özellikle pivot kullanım sunması ile monitörün yukarı/aşağı-sağ/sol gibi ayarları çok ergonomik oluyor. Bence sırf bu yüzden bile tercih edilebilir bir monitör.
Lafı fazla uzatmadan kesinlikle memnun kaldığımı ve 4600TL (maalesef zamlanmış) fiyat bandında tercih edilecek en iyi monitörlerden biri olduğunu, satın aldıktan sonra çok daha iyi anladığımı söyleyebilirim.
Bu ürünü almayı düşünen ve karma bir oyun oynayıcısıyım, curve bir monitör mü, yoksa IPS düz bir panel mi alsam diye kafası karışan arkadaşlar, kesinlikle IPS AOC.

@599108 ve @Saint Lucia çok çok teşekkür ediyorum, sayenizde kafamdaki monitör tercihlerinden çok daha iyisini aldığımı düşünüyorum. :)

Son düzenleme:
Çok çok teşekkür ediyorum, sayenizde kafamdaki monitör tercihlerinden çok daha iyisini aldığımı düşünüyorum

Biz teşekkür ederiz. Zahmet edip düşüncelerini paylaşman güzel bir davranış. Çoğu vatandaş bunu yapmıyor çünkü.
AOC başarılı bir monitör üreticisi. Memnun kalacağınıza emindik.
Güzel günlerde kullanın. 🙏

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı