Dell G3 ısınma sorunu

FatihAydin42

Hectopat
Dell G3 15 laptopunu 3 aydır kullanıyorum. Bilgisayarda tarayıcıda gezerken veya oyun oynarken bilgisayar 10 dakika içinde alev gibi oluyor. Yeni bilgisayarın ısınmasının sebebi nedir ve soğutmak için neler yapabilirim?
(Bilgisayar fanı da çok soğutamıyor)

Son düzenleyen: Moderatör:
Dell G3 15 laptopunu 3 aydır kullanıyorum. Bilgisayarda tarayıcıda gezerken veya oyun oynarken bilgisayar 10 dakika içinde alev gibi oluyor. Yeni bilgisayarın ısınmasının sebebi nedir ve soğutmak için neler yapabilirim?
(Bilgisayar fanı da çok soğutamıyor)
İşlemciniz ve ekran kartınız nedir? Sıcaklık değerleri nelerdir? Cihazı nasıl bir zemine koyuyorsunuz? Arkaplanda birden fazla antivirüs (Windows Defender dahil) veya program açık mı?

İşlemciniz ve ekran kartınız nedir? Sıcaklık değerleri nelerdir? Cihazı nasıl bir zemine koyuyorsunuz? Arkaplanda birden fazla antivirüs (Windows Defender dahil) veya program açık mı?
İşlemci : i7 8. nesil
Ekran Kartı: GTX 1050Ti
Sıcaklık 70 den başlıyor 90 dereceye kadar çıkıyor bilgisayarı soğutucu üstünde kullanıyorum soğutucu biraz basit bir soğutucu olduğundan işlevsiz kalıyor bilgisayarın sıcaklığına.
Arkaplanda sadece Eset nod32 açık geri kalan Windows programları.
Isınmaya başladığında lol oynarken fps 70 bazen 40 lara kadar düşüyor 200 den aşağı inmezdi şimdi sabit 110 alıyorum.

İşlemci : i7 8. nesil
Ekran Kartı: GTX 1050Ti
Sıcaklık 70 den başlıyor 90 dereceye kadar çıkıyor bilgisayarı soğutucu üstünde kullanıyorum soğutucu biraz basit bir soğutucu olduğundan işlevsiz kalıyor bilgisayarın sıcaklığına.
Arkaplanda sadece Eset nod32 açık geri kalan Windows programları.
Isınmaya başladığında lol oynarken fps 70 bazen 40 lara kadar düşüyor 200 den aşağı inmezdi şimdi sabit 110 alıyorum.
Fanların gürültü seviyesi nasıl?

Neden ısındığını bilemem ama ısınmasını engellemek için işlemcinin tubosunu oyuna girdiğin zaman kapatabilirsin ve ekran kartı ve işlemcine underwolt yapabilirsin

Fanların gürültü seviyesi nasıl?
Bilgisayar uzun süre çok ısınınca fandan ses çıkıyor yani fanin sesinde bir problem yok.
Neden ısındığını bilemem ama ısınmasını engellemek için işlemcinin tubosunu oyuna girdiğin zaman kapatabilirsin ve ekran kartı ve işlemcine underwolt yapabilirsin
Nasıl yapılacağı hakkında hiçbir fikrim yok biraz daha açar mısın ya da hangi kaynaktan bulabilirim bunun hakkında bilgiyi?

i5 yazdığına bakmayın tüm Intel işlemciler için prosedür aynı. Birebir uyumludur.

Tabi o konudan bir sey anlamaz iseniz daha kısa olan tavsiyem bu Lenovo L340 81LK003ETX sistem testleri nasıl yapılır? - Technopat Sosyal konudaki 9. mesajın 4-) ile baslayan onculunu uygulamanız.

Bilgisayar uzun süre çok ısınınca fandan ses çıkıyor yani fanin sesinde bir problem yok.

Nasıl yapılacağı hakkında hiçbir fikrim yok biraz daha açar mısın ya da hangi kaynaktan bulabilirim bunun hakkında bilgiyi?
Varsa BIOS üzerinden Intel Turbo Boost'u kapatın. (İşlemcinin taban hızı 2.7Ghz veya altında değilse bu işlemi yapın) HyperThreading açık kalsın bir de öyle deneyin. Altına koyduğunuz soğutucu fanı çıkarıp tekrar deneyin. Altına abidik gubidik fan koymaktansa PC' nin zeminden yüksekliğini arttırmak daha çok işe yarar. Cihazın fan temizliğini ve terman macun değişimini yapın zamanı gelmişse.

BİOS'tan kapatırsanız PC'nin normal kullanımda da performansı düşecektir benim tavsiyem throttlestop ile hem undervolt yapın hemde turboyu el ile istediğiniz zaman açıp kapatabilirsiniz
Benim işlemcim 85 derecelere cıkıyor turbo açık olduğunda turboyu oyuna girerken kapatıyorum 65 derece civarında dolaşıyor herhangi bir performans kaybı da olmuyor oyundayken
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodaki gibi yapabilirsin ben -91.8 de kullanıyorum
Ekran kartını undervolt yapmak için ise MSI afterburner programını kullanıyorum ekran kartımda 85 derecelere cıkarken suan 70 75 arasında Bı sorun olursa sorabilirsin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı