Dell G315 i7 9750H İşlemci Aşırı Isınma Sorunu

Melihhelp

Centipat
Evet 1 hafta önce sipariş verdiğim, özelliklerini görünce ve videolarını izledikten sonra karar verdiğim Dell G315 3 gün önce geldi. Geldikten sonra klasik kurulum yaptım Office Origin tarzı şeyler indirdim ve kenara bıraktım. Oyun indirdikten sonra girdim ve bir de ne göreyim işlemci 100 derece olmuş.

Sistem: i7 9750H
GTX1650
8 GB RAM

Battlefield 4 Ultra ayarlarda 60 ~85 arası değişiyor BF5 medium ayarlarda 60~70 FPS.

Laptopun altını zeminden yüksekte tutmaya çalış, ızgaralar kapanmasın. Undervolt da deneyebilirsin.

Intel Ryzen'a rakip olmak için 14nm'nin sınırlarını fazlasıyla zorluyor, sonuç da bu oluyor. Üretim teknolojisini geliştirmezse bu durumlar masaüstünde de yaşanacak.

Laptopun altını zeminden yüksekte tutmaya çalış, ızgaralar kapanmasın. Undervolt da deneyebilirsin.

Intel Ryzen'a rakip olmak için 14nm'nin sınırlarını fazlasıyla zorluyor, sonuç da bu oluyor. Üretim teknolojisini geliştirmezse bu durumlar masaüstünde de yaşanacak.
Undervolt yapmayı baya düşündüm fakat babamdan nedense kesin talimatla yapma dendi

Dell marka ultrabook'lar, laptop'lar ne kadar iyiyse kullanışlıysa gaming ürünleri bir o kadar kötü. Dell'in günlük kullanım, ofis kullanımı olarak satılan cihazları güzel fakat gaming laptop'ları çok ısınıyor. Alienware dışında bence Dell'in gaming laptop'ları alınmaz çünkü soğutması pek iyi değil. Yapabileceğin şeyler cihaz daha rahat hava alıp verebilmesi adına altını boş bırakmak yerden yüksetmek. Diğer bir yolsa Undervolt yapmak fakat laptop'larda ne kadar zor, kolay bilmiyorum. Kullandığı teknolojiden dolayı Intel de malesef çok ısınıyor.

Sorunu çözmeye yardımcı fikrin var mı yok mu ?
Teknik servise gönderebilirsin bence anormal bir durum uzun süre oyun oynamamışsın bile sanırım ve direk 100 derece göstermiş. İndirme işlemi kurma işlemi genelde diski zorlar. İşlemcinin bu kadar ısınması normal değil. Fanların doğru çalıştığından emin misin ? RPM'lerine bakma imkanın var mı 3.parti uygulamalar ile ?

Dell marka Ultrabook'lar, Laptop'lar ne kadar iyiyse kullanışlıysa Gaming ürünleri bir o kadar kötü. Dell'in günlük kullanım, ofis kullanımı olarak satılan cihazları güzel fakat Gaming Laptop'ları çok ısınıyor. Alienware dışında bence Dell'in Gaming Laptop'ları alınmaz çünkü soğutması pek iyi değil. Yapabileceğin şeyler cihaz daha rahat hava alıp verebilmesi adına altını boş bırakmak yerden yüksetmek. Diğer bir yolsa Undervolt yapmak fakat Laptop'larda ne kadar zor, kolay bilmiyorum. Kullandığı teknolojiden dolayı Intel'de maalesef çok ısınıyor.

Bu işlemciyi kullanan hangi laptopı gördüysem hepsinde ısınma problemi var ve hepsi undervolt yapmış
Teknik servise gönderebilirsin bence anormal bir durum uzun süre oyun oynamamışsın bile sanırım ve direk 100 derece göstermiş. İndirme işlemi kurma işlemi genelde diski zorlar. İşlemcinin bu kadar ısınması normal değil. Fanların doğru çalıştığından emin misin ? RPM'lerine bakma imkanın var mı 3.parti uygulamalar ile ?
Şuan RPM değerlerine bakamam bilgisayar babamda .Uzun vadede bilgisayara nasıl bir zararı olur bu işlemci sıcaklığının?

Bu işlemciyi kullanan hangi laptopı gördüysem hepsinde ısınma problemi var ve hepsi undervolt yapmış

Şuan RPM değerlerine bakamam bilgisayar babamda .Uzun vadede bilgisayara nasıl bir zararı olur bu işlemci sıcaklığının?
Bir zararı olmaz. Kendine zarar vericek duruma geldiğinde sistem zaten kendini kapatır. Yanma gibi bir durum olmaz. Oyunlarda performans düşüşü olur. Drop yiyebilirsin. Onun haricinde günlük kullanımda bir sorun yaratmaz

Bir zararı olmaz. Kendine zarar vericek duruma geldiğinde sistem zaten kendini kapatır. Yanma gibi bir durum olmaz. Oyunlarda performans düşüşü olur. Drop yiyebilirsin. Onun haricinde günlük kullanımda bir sorun yaratmaz
Şuana kadar hiç drop yemedim fps değerleri hep sabitti acaba sistem uygulaması yanlış cpu değerleri mi verdi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı