Dell G5 15 vs. HP Victus 16

Bütçe
25000

Turgut Kr

Femtopat
Daha fazla  
  • Dell G5 15 modeli 3060 i7 12700H
  • HP Victus 16 3050 Ti i7 12700H
Bu iki laptop arasında arada kaldım. Dell'de yazılımsal problemler olduğunu söylüyorlar ve YouTube'da test videolarını izlediğimde işlemcimin sıcaklık değerlerinin çok yüksek olduğunu gördüm, HP'nin Victus modeline gelirsek de onda da gene klavye ortasında aşırı ısınma olduğunu söylüyorlar. Çok fazla arada kaldım yardımcı olursanız sevinirim. Yeni laptop önerilerine de açığım (Acer, Casper, Monster Hariç). Yeni yıl girmeden almam gerekiyor. Bütçe maksimum 24-26 arası verebilirim. 26 bini Dell için zorlayacaktım kendimi.

HP victus yeni laptoplar arasında en iyisi. Ortasında aşırı ısınma yok ayrıca yabancı incelemelere bakın soğutmada da başarılı. SSD olarak 6800 civarlarında hızı var. Çok sessiz. Dddr 5 var. Hp victus dediğim gibi en iyisi.

Yukarida atilan Acer Nitro modeli su an alabileceginin en iyisi. MUX + 140W ekran karti ve 12700H islemci. Tamamen yenilenen kasa ve termal dizayn. Isinma problemi yok.
Hocam ama ram ddr 4 ve 8 gb sıkıntı olmaz mı ilerisi için?

Eski nesil işlemci ama 16gb ram ve 17.3 inç bu var.

Hocam hp de ısınma problemi yok ortası biraz ısınıyor oda normal ben mağaza da test ettim.

Son düzenleme:
ddr5'in ne kadar avantajı var ki, daha yeni çıkmış bişi zaten.

8gb olmasına takılma 500tlye yanına çekersin hemen bi 8gb daha. Bunlar arasında Acer nitro güzel duruyor, ram mam sorun değil, başka sorunu varsa bilemem. Şu anda 24.300 geceye özel vatanda.

Hocam ama ram ddr 4 ve 8 gb sıkıntı olmaz mı ilerisi için?

Eski nesil işlemci ama 16gb ram ve 17.3 inç bu var.

Hocam hp de ısınma problemi yok ortası biraz ısınıyor oda normal ben mağaza da test ettim.

RAM eklemek cok basit is. Su an laptop tarafinda kullanilan DDR5 bellekler 4800 MHz ve CL degeri yuksek. Sirf DDR4 bellek icin 140W 3060 ve MUX'dan vazgecilecekse bir sey diyemem zaten.

RAM eklemek cok basit is. Su an laptop tarafinda kullanilan DDR5 bellekler 4800 MHz ve CL degeri yuksek. Sirf DDR4 bellek icin 140W 3060 ve MUX'dan vazgecilecekse bir sey diyemem zaten.
Hocam araştırdım acer çok sesli diyorlar yabancı incelemelerde performans da uçak sesi diyprlar yani diğer hp victussa çok araştırdım herkes sessiz diyor bu farkta var. Acere en sesli laptop demişler yük altındaki.

Hp nin ssd de iyi 6800 hız civarlarında bunun kaç acaba?

Hocam araştırdım acer çok sesli diyorlar yabancı incelemelerde performans da uçak sesi diyprlar yani diğer hp victussa çok araştırdım herkes sessiz diyor bu farkta var. Acere en sesli laptop demişler yük altındaki.

Hp nin ssd de iyi 6800 hız civarlarında bunun kaç acaba?

Gaming laptoplarin yuk altinda sesli olmasi gayet normal. 140W 3060 ile Victus'daki 3060'i sogutmanin yolu bir degil. Hem guclu hem de isinmayan bir cihaz istiyorsan fanlar turbo modunda elbette ses cikaracak. Bildigim kadariyla turbo modda ortalama 58dB civari bir ses cikariyor ki ucak kaldirma sesi degil bu. Kulaklik taktigin an duymazsin. 65-70dB cikaran cihazlar var. Hayatinda hic gaming laptop kullanmayip 5-10 yillik cihazlardan bu cihaza gecince fan sesini garipseyen ve en sesli laptop diyenler var elbet. Bu cihazin sucu degil.

Acer'in kullanici yorumlarinda bir arkadas paylasmis HB linkinden bakabilirsiniz. Gayet hizli bir PCIe 4.0 SSD mevcut.
Ekran Resmi 2022-12-27 01.21.45.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı