Dell G5 5505 laptopta işlemcinin 92 derece olması normal mi?

• Konuyu başlatan 513000
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.878

513000

Centipat
Dün Dell G5 5505 laptop aldım. Daha bugün elime ulaştı ve dedim oyun indireyim bir de kendi gözümle göreyim güzel oyun deneyimini. Oyunu açtım FPS gayet iyi en yüksekte 144 civarı alıyorum. Ama bir süre sonra bir baktım işlemci 90 derecelerde geziyor. Biraz korktum ve durumun normal olmadığını düşünüyorum. Bilgisayardan anlayan bir abime sordum fakat termallerinin yeni olduğunu zamanla kendine geleceğini söyledi. Sizce ne yapmalıyım? Garantisi var zaten daha bugün elime geldiği için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda fps sınırlandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bence 144 alıyosun 100 sınır falan koy aksi halde laptop kendini sınırlarına kadar zorlar. 90 derece normal çünkü bilgisayar mümkün olabilen en iyi performansı sağlamak için kendini zorluyor.

Farklı oyunlarda da deneme yap eğer 95+ sıcaklıklara ulaşmıyorsa 90 civarı normal sayılabilir. 95+ sıcaklıklara ulaşıyorsa ya soğutması kötüdür cihazın ya da bir sorun vardır.
Bir de işlemci, ekran kartı, ram bilgisi verirsen daha iyi olur.

Dün Dell G5 5505 laptop aldım. Daha bugün elime ulaştı ve dedim oyun indireyim bir de kendi gözümle göreyim güzel oyun deneyimini. Oyunu açtım FPS gayet iyi en yüksekte 144 civarı alıyorum. Ama bir süre sonra bir baktım işlemci 90 derecelerde geziyor. Biraz korktum ve durumun normal olmadığını düşünüyorum. Bilgisayardan anlayan bir abime sordum fakat termallerinin yeni olduğunu zamanla kendine geleceğini söyledi. Sizce ne yapmalıyım? Garantisi var zaten daha bugün elime geldiği için.
Bu tarz yükseltici işinize yarayabilir havalandırma için. Ürünü temsili olsun diye bıraktım.

Bu tarz yükseltici işinize yarayabilir havalandırma için. Ürünü temsili olsun diye bıraktım.
Önceden ödünç kullandığım bir laptop için soğutucu almıştım hala duruyor onu kullanırken aldım 92 dereceyi fakat normal masada dururken kaç test edemedim.
Cihaz ısınma sorunlu olduğu için böyle. Dell G5(3) modeller problemli. Undervolt ile çözmeyi deneyebilirsiniz.
Undervolt işlemi tam olarak nedir garantiyi bozma durumu falan olmaz değil mi? Arkadaşlara sordum başka oyunlarda test et garip birşey varsa daha yeniyken servise yolla dediler.
Farklı oyunlarda da deneme yap eğer 95+ sıcaklıklara ulaşmıyorsa 90 civarı normal sayılabilir. 95+ sıcaklıklara ulaşıyorsa ya soğutması kötüdür cihazın ya da bir sorun vardır.
Bir de işlemci, ekran kartı, RAM bilgisi verirsen daha iyi olur.

İşlemci Ryzen 7 4800H, ekran kartı RX 5600M ve 2x8 RAM var.

Son düzenleme:
Biraz indirimin gazına geldim diyebilirim Hepsiburada'da 16.000'den 13.500'e inmişti aynı civardakiler daha pahalı deyip alıverdim bundan. Üniversitede kullanmak için almıştım 3 4 sene götürmesi gerek en az.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı