Dell Gaming G15 CPU sabit 93 dereceyken termal macun degistirilmeli mi?

93 derece ne yaparken oluyor? Deli gibi render ya da video edit yapmadığınız sürece normal değil. Yapsanız bile 90 üzerine çıkmamalı aslında ama benim Asus da deli gibi ısınıyor.

Değiştirebilirsin ama Dell G serisi fazlasıyla sıcak bir seri. Bende G5 SE var. 93'ten fazla da oluyor sıcaklık. Yabancı sitelerde Dell laptoplar için iyi olabilecek termal macun önerileri var. Denemekten zarar geleceğini sanmıyorum.

93 derece ne yaparken oluyor? Deli gibi render ya da video edit yapmadığınız sürece normal değil. Yapsanız bile 90 üzerine çıkmamalı aslında ama benim ASUS da deli gibi ısınıyor.

Oyun oynarken şarj takilinca 93 kadar cikiyor sabit daha da cikmiyor ama sarjsiz 70 oluyor CPU isi oyunlarda 30 FPS oluyor.

Oyun oynarken şarj takilinca 93 kadar cikiyor sabit daha da cikmiyor ama sarjsiz 70 oluyor CPU isi oyunlarda 30 FPS oluyor.

Oyunda 93 derece Dell serisi için dediğim gibi normal denecek bir seviye kasasından dolayı. Ama iyi bir soğutma, güzel sağlam bir termal macun ile sıcaklıklar biraz da olsa düşürülebiliyor. Onun dışında zaten oyun oynarken cihazın şarja takılı olması lazım ki tam performans versin.

Ayrıca Turbo Boost'u kapatarak işlemcini stock hızına sabitleyebilirsin oyunlarda da sabit 2.9 GHz çalışır daha soğuk davranır. Ama FPS değerlerinde hafif düşmeler olabiliyor özellikle CPU bazlı oyunlarda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı