DELL Inspiron 3542 i5-4200U Çok ağır çalışıyor

deepadsky

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
İşyerimden kullanmam için sıfır kutusunda Dell inspiron 3542 İ5-4200U 1.7 ghz 4 gb Ram 500 gb hdd notebook verdiler, bilgisayarı açmam 2 dk sürdü. Dosyaları çok ağır açıyor. Keza internette çok yavaş sayfa açıyor.
Format atmama rağmen değişen bişey yok. Bu marka ve i5-4200 1.7 ghz işlemci için normal mi?
Evde samsung np 350v5c-s0ktr i5 3230m 2.6 ghz 8 gb ram 240 gb ssd notebook u kullanıyorum. Kullandığım bilgisayar daha eski olmasına rağmen hız konusunda yeni bilgisayarı 3'e katlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar ,
İnspiron 3542 , İ5-4200U aynı sisteme sahibim.Ve aynı problemi yaşıyorum.İşlemci hızı olması gerekenden çok daha düşük hızda (0,79Ghz) çalışıyor.
Yıllarca oyun oynayıp pc yi zorlamıştım.Termal macunu değiştirmeyi ihmal etmiştim.
Termal macunu yeniledim , bildiğiniz kaya gibi sertleşmiş ve işlemciye yapışmıştı.Neredeyse zımparalayarak çıkarttım.
Termal macunu değiştirince CPU hızı 0,79GHZ olarak hiç değişmedi.
Aşağıda linkteki konu da farklı bir modelde aynı sorun ;
Araştırdığım üzere aşağıdaki çözüm yöntemleri sorunu çözmüyor.
Bios güncellemesi,Ekran kartı güncellemesi , termal macun değişimi.
Denenmemiş bir şu problem kaldı.Çözüme ulaşabilen lütfen yazsın.
Laptopun adaptörü arızalanmıştı ve orjinalinin volt - akım değerlerinin aynısını beyan eden yan sanayi 65W 'lık adaptör kullanıyorum.Adaptörün gücünün yetersizliği sebebi ile pc kendini kısıtlıyor olabilir.
Kullandığım adaptörün elektriksel bilgileri: 19,5Volt 3,33Amper 65W
Aynı sorunu yaşayıp çözümü bulanlar nasıl oldu ? adaptörden miymiş ? Adaptörden ise üzerinde yazan Akım - gerilim ve watt bilgilerini paylaşır mısınız?

Sorunun çözümünü buldum gibi birşey , Adaptör gücü yetersiz kalma olasılığı yüksek.
Aşağıdaki linkte Techpowerup programını kullanarak işlemcinin kısıtlanmasını kaldırabiliyoruz.Sorunu halen yaşayanlara duyurulur;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uzun vadeli kullanımlarda yada yüklü işlemlerde adaptöre veya pc ye sorun yaratabilme olasılığı olabilir.Şahsen adaptörü değiştirmeden kullanacağım.Arıza vs gibi durum olur ise tekrar yazarım.Kalın selametle..

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı