PC yavaş açılıyor ve açılırken USB bağlantıları çalışmıyor

burakdurdag

Megapat
Yer
ERZURUM
Daha fazla  
Meslek
Kimya Mühendisi
Bilgisayar çok yavaş açılıyor ve açılırken USB bağlantıları çalışmıyor dolayısıyla BIOS'a da giremiyorum. Bu sorunları nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar çok yavaş açılıyor ve açılırken USB bağlantıları çalışmıyor dolayısıyla BIOS'a da giremiyorum. Bu sorunları nasıl çözebilirim?

Hocam BIOS'a giriş yapmakla USB bağlantısının alakası yok. Üreticinizin sitesinde yazan tuş ile bilgisayar açılırken art arda basarsanız giriş yapabilirsiniz. Genelde del veya FN tuşlarından biri olur.

Hocam BIOS'a giriş yapmakla USB bağlantısının alakası yok. Üreticinizin sitesinde yazan tuş ile bilgisayar açılırken art arda basarsanız giriş yapabilirsiniz. Genelde del veya FN tuşlarından biri olur.
Klavye telekinezi yoluyla mı bilgisayara veri gönderiyor? USB çalışmıyorsa klavye nasıl çalışacak?

Eksik hikayeyle çözülmez bu...

1. Ne zamandan beri böyle yapıyor?
  2. Masaüstü veya laptop özellikleri, marka modeli, işletim sistemi ne?
  3. Klavye ya da faren'de hiçbir ışık gelip gidiyor mu yoksa hiç mi elektirik gelmiyor?

Ayarlardan USB ayarları kısmına girip görseldeki "USB pil tasarrufu" yazan yeri kapalıya getirirseniz sorun düzelir.

Dosya Ekleri

• 1761377920896.png
    1761377920896.png
    42,8 KB · Görüntüleme: 6

Klavye telekinezi yoluyla mı bilgisayara veri gönderiyor? USB çalışmıyorsa klavye nasıl çalışacak?

Eksik hikayeyle çözülmez bu...

1. Ne zamandan beri böyle yapıyor?
  2. Masaüstü veya laptop özellikleri, marka modeli, işletim sistemi ne?
  3. Klavye ya da faren'de hiçbir ışık gelip gidiyor mu yoksa hiç mi elektirik gelmiyor?

Ayarlardan USB ayarları kısmına girip görseldeki "USB pil tasarrufu" yazan yeri kapalıya getirirseniz sorun düzelir.

Hocam laptop olarak düşündüm ben. Bir karışıklık olmuş orada.

Bilgisayarı kendim topladım tüm parçalar sıfır. İşletim sistemi Wimdows 11 ve sürücüleri kurdum güncellemeleri yaptım daha sonrasında böyle yapmaya başladı. Yaklaşık bir dakika civarında açılıyor ve açılırken hiç bir türlü usb bağlantıları çalışmıyor ekranda kendini kapatıyor herhangi bir görüntü iletilmiyor diye o sürede. Donanımda bu tür probleme sebep olabilecek eski veya yetersiz bir parça yok. Bir çok şey denedim araştırıp ama maalesef çözemedim. Sadece biosa giremediğim için bios güncelleyip veya biosta herhangi bir ayarı değiştirip sorunu çözmeye yeltenemedim.

Hala sisteme dair bir şey yazmamışsın, topladığın parçalar sıfır olsa ne olur - belki çakışan bir durum var diyecektik ama madem öyle...

Win 11'de bir güncelleme problemin var, gayet doğal - kodun %30'u yapay zekaya yazdırıldığından beri yılanın başı kuyruğu ayrı oynuyor.*

Şöyle ilerleyebilirsin, madem yeni topladın ve hiçbir önemli şey yok, USB ile win 11 kurmak için tekrar hazırlan ama en son Win 11'i değil (25H1 miydi, onuun bir öncesi 24H1) indir. Sistemi ya formatla ya da SSD'yi çıkartıp BIOS'a ulaş, boot/açılma sıralamasını düzenle ve Win 11'in yeni indirdiğin sürümünü kur. Sonra kurulum yap, sistem açıldığında da BIOS'a girer kontrol edersin -gerekiyorsa- güncellemesini yaparsın.

Kolay gelsin.

*Yapayzeka sadece yan bir alettir, işinizi yapacak/elinizden alacak bir şey değil, sohbet arkadaşı hiç değil.

hala sisteme dair bir şey yazmamışsın, topladığın parçalar sıfır olsa ne olur - belki çakışan bir durum var diyecektik ama madem öyle...

Windows 11'de bir güncelleme problemin var, gayet doğal - kodun %30'u yapay zekaya yazdırıldığından beri yılanın başı kuyruğu ayrı oynuyor.*

Şöyle ilerleyebilirsin, madem yeni topladın ve hiçbir önemli şey yok, USB ile Windows 11 kurmak için tekrar hazırlan ama en son Windows 11'i değil (25H1 miydi, onuun bir öncesi 24H1) indir. Sistemi ya formatla ya da SSD'yi çıkartıp BIOS'a ulaş, boot/açılma sıralamasını düzenle ve Windows 11'in yeni indirdiğin sürümünü kur. Sonra kurulum yap, sistem açıldığında da BIOS'a girer kontrol edersin -gerekiyorsa- güncellemesini yaparsın.

Kolay gelsin.

*yapayzeka sadece yan bir alettir, işinizi yapacak/elinizden alacak bir şey değil, sohbet arkadaşı hiç değil.

Bilgisayarı kendim topladım tüm parçalar sıfır. İşletim sistemi wimdows 11 ve sürücüleri kurdum güncellemeleri yaptım daha sonrasında böyle yapmaya başladı. Yaklaşık bir dakika civarında açılıyor ve açılırken hiçbir türlü USB bağlantıları çalışmıyor ekranda kendini kapatıyor herhangi bir görüntü iletilmiyor diye o sürede. Donanımda bu tür probleme sebep olabilecek eski veya yetersiz bir parça yok. Birçok şey denedim araştırıp ama maalesef çözemedim. Sadece BIOS'a giremediğim için BIOS güncelleyip veya BIOS'ta herhangi bir ayarı değiştirip sorunu çözmeye yeltenemedim.

Hocam yalnız sürüm konusunda kararsız kalıp da 23H2 sürümünü indirmeyin. 15 gün sonra o sürümün güncelleme desteği bitiyor. 24H2 veya 25H2 kurun.

Hala sisteme dair bir şey yazmamışsın, topladığın parçalar sıfır olsa ne olur - belki çakışan bir durum var diyecektik ama madem öyle...

Win 11'de bir güncelleme problemin var, gayet doğal - kodun %30'u yapay zekaya yazdırıldığından beri yılanın başı kuyruğu ayrı oynuyor.*

Şöyle ilerleyebilirsin, madem yeni topladın ve hiçbir önemli şey yok, USB ile win 11 kurmak için tekrar hazırlan ama en son Win 11'i değil (25H1 miydi, onuun bir öncesi 24H1) indir. Sistemi ya formatla ya da SSD'yi çıkartıp BIOS'a ulaş, boot/açılma sıralamasını düzenle ve Win 11'in yeni indirdiğin sürümünü kur. Sonra kurulum yap, sistem açıldığında da BIOS'a girer kontrol edersin -gerekiyorsa- güncellemesini yaparsın.

Kolay gelsin.

*Yapayzeka sadece yan bir alettir, işinizi yapacak/elinizden alacak bir şey değil, sohbet arkadaşı hiç değil.
Sistem özellikleri;
win11 pro 25h2
7500f
rtx 5070ti
b650m-r
2x16gb 6000mhz patriot viper
850w raijintek cratos
1tb kioxia exceria pro

Teşekkürler ilgine.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri