Teşekkür ederim. kusura bakmayın, konu açmadan önce araştırma yaptım forumda ama aldığım hatayı aradığım için bu konu çıkmamış. Deneyeceğim hemen.Çözüm: macOS Catalina 10.15.x Açılışta Takılma
Yeni Çözüm: Açılışta "RTC" & "Apfs Module Start" Takılma Sorunu - Technopat Sosyal Önemli: Eğer APFS_Module_Start veya PCI Configuration Begin gibi hatalar alıyorsanız yani USB veya sisteminizde bulunan özellikle macOS Catalina sürümü açılışta boot/ön yüklerken takılıyorsa aşağıdaki işlemleri...www.technopat.net
Teşekkür ederim. gerçekten gece gece kafam karıştı bakalım şimdi yapabilecek miyim..kext, kernel extension'ın kısaltması. windows'daki karşılığı dll dosyaları denebilir.
config dosyası ise clover isimli pc'de hackintosh çalıştırmaya yarayan programın ayarlarının tutulduğu text dosya... bi de clover configurator isimli program var, bu programla config dosyaları düzenlenebiliyor. config dosyasi xml formatında olduğu için notepad'le bile düzenlenebilir ama hangi key'e hangi değerin yazılacağı bilinemeyeceğinden kullanışlı bir program.
hiç bir şey bilmeden hackintosh kurmak eğer kullanılan makina mac'lerle %90-95 uyumlu bir donanıma sahip değilse çok zor... bence yabancı forumları karıştırıp az çok bir şeyleri anlamaya çalışın... çoğu insan tırmalayarak hackintosh kurduğu için bilgiler karman çorman ama bi müddet sonra kafada bi şeyler şekilleniyor
olarila.com adresindeki siteyi geçen gün keşfettim. gizli linkleri ve ekli dosyaları görmek için üyelik gerektiriyor. bazı makinalar için aspirin çözüme yakın anlatımlar var. bi inceleyin isterseniz...
kolay gelsin...
Configi o şekilde kullanmak işe yaramadı aynı hatayı aldım. İkinci yazdığınız fake.smc harici silme ise, dediğiniz dosyada fake.smc diye bir şey bulamadım. fakepciid gibi kext gibi dosyalar var.USB / Efı / Clover içindeki config dosyalarını sil.
Buradan HD 520 için olan config dosyasını indir. İsmini config olarak değiştir.
USB / Efı / Clover içine atıp dene.
Aynı hata olursa USB / Efı / Clover / Kext / Others içinden fake.smc hariç diğer hepsini silip dene.
Farklı bir hata olursa görsel paylaş.
Daha fazla var ben sadece fake içerenleri attım. Hemen deniyorum.Orada daha fazle kext olması lazım. Sadece bunlar mı var?
Bunu indir ve RAR'dan çıkart. Fake.smc dosyasını resimdeki alana atıp dene.
Hocam yine olmadıOlacak
Config dosyanı burada aç, yani sana verdiğimi.
SMBIOS olarak 13,2 olarak seç ve kaydedip yeni config dosyanı indir.Cloud Clover Editor
Cloud Clover Editor is a Web App that allows you to manage Clover EFI, Ozmosis, Chameleon and OpenCore configs everywhere!cloudclovereditor.altervista.org
İsmini config olarak değiştir ve USB / Efı / Clover içindeki ile değiştirip dene.