Daha dün almış olduğum Dell Inspiron 3593 bilgisayarımda birkaç sorunla karşılaştım. Günlük kullanımda sorun fark etmememe rağmen oyun oynamaya başladığım anda bilgisayarımda donmalar, kasmalar olmaya başladı. İnternette izlediğim bu bilgisayar (veya ayrı ayrı parçaları) ile yapılan oyun testleriyle alakası yok aldığım performansın. Örneğin League of Legends oyunundan 1920x1080 ve düşük ayarlarda FPS değerim 100'ün çok üstlerindeyken aniden 30'un altına iniyor ve bu sürekli oluyor. Güç seçeneklerini biraz kurcaladım lakin bir şey bulamayıp varsayılan haline geri çevirdim. Görev Yöneticisi>Performans sekmesinde işlemcinin hızı her halükarda 0.99GHz gösteriyor yalnızca kullanım yüzdesi değişiyor. Nedenini bulamadım bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum. Verdiğim bilgiler yeterli değilse bana hangi bilgileri istediğinizi yazabilirsiniz.
Özellikler
İşemci: Intel Core i5-1035G1
Bellek: 4 GB+4 GB 2666MHz (satın alımı sırasında ikinci bir bellek eklettiğim için markaları farklı ama aynı hızdalar)
Harici Ekran Kartı: NVIDIA GeForce MX230 2 GB
Depolama: 1TB HDD - 256 GB m.2 SATA SSD (bigisayardaki her şey SSD içinde kurulu)
Gayet normal.
1ghz temel çekirdek frekansı var. Bu hız işlemci bazlı tekli çekirdek oyunları için yetersiz. Ekran kartı acayip güçlü değil. Tüm oyunları high'ta ultrada açma beklentisine girdiyseniz geçmiş olsun.
RAM oyunlar için yetersiz kalıyor artık.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Beklentim yüksek performansta oyun oynamak değil ama en azından League of Legends veya CS:GO gibi oyunları düşük ayarlarda oynayabilmeyi bekliyordum.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Beklentim yüksek performansta oyun oynamak değil ama en azından League of Legends veya CS:GO gibi oyunları düşük ayarlarda oynayabilmeyi bekliyordum.
islemcinin 1 ghz kalması normal değil aldığınız yere götürüp kontrol edebilirsiniz yada bir benchmark testinde zorlayarak eger islemci veya anakart bozuk ise ilk 6 ay para iadesi veya yeni ürün vermek zorundalar diye biliyorum
Peki iade etmek istesem bunun yerine neler önerebilirsiniz ?
Üniversite için bir bilgisayar arıyorum birkaç mühendislik programı haricinde oyunlarda da biraz rahatça oynamak istiyorum. Eğer fiyatına göre iyi bir performansı varsa bütçemi 4000-4500 TL ye kadar çıkarabilirim.
İslemcinin 1 GHz kalması normal değil aldığınız yere götürüp kontrol edebilirsiniz ya da bir Benchmark testinde zorlayarak eger islemci veya anakart bozuk ise ilk 6 ay para iadesi veya yeni ürün vermek zorundalar diye biliyorum.
İşlemcinin 1 GHz olması zaten normal işlemci 3.20 GHz'ye kadar çıkıyor zaten 10.nesil işlemcilerde elektirikten tasaruf edilip oyunlara vb. uygulamalara girdiğinde zaten sistem oto olarak hızını arttırıyor. Bu laptoptan bende de var 256 GB SSD'li olanı ben CS. GO, Fortnite, GTA 5 gibi oyunları 60 FPS üzerinde oynuyorum ancak nadiren donmalar normaldir.
İşlemcinin 1 GHz olması zaten normal işlemci 3.20 GHz'ye kadar çıkıyor zaten 10.nesil işlemcilerde elektirikten tasaruf edilip oyunlara vb. uygulamalara girdiğinde zaten sistem oto olarak hızını arttırıyor. Bu laptoptan bende de var 256 GB SSD'li olanı ben CS. GO, Fortnite, GTA 5 gibi oyunları 60 FPS üzerinde oynuyorum ancak nadiren donmalar normaldir.
Pardon ben diğer oyunlarda 60 FPS rahat alıyorum CS:GO ayarlarını yapıca FPS nadiren 100 FPS'nin altina düşüyor yani normalde CS:GO'da 100 FPS üzeri alıyorum tabii mape göre değişir.
Pardon ben diğer oyunlarda 60 FPS rahat alıyorum CS:GO ayarlarını yapıca FPS nadiren 100 FPS'nin altina düşüyor yani normalde CS:GO'da 100 FPS üzeri alıyorum tabii mape göre değişir.