Dell inspiron 5559 Windows 10 UEFI, El Capitan Dual Boot

Neptunmavisi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar.

Dell inspiron 5559 Laptop'a El Capitan kuracağım, UEFI formatında Windows 10 yüklemiştim. Genelde bilgisayarımda hep iki işletim sistemi olur, iki işletim sistemi kullanmak avantajlıdır. Birinde sorun olduğunda diğerinde işlemlerimi yürütmek için Dual OS iyidir. Şimdiye kadar hep Windows ve Linux idi, fakat şimdi ise Windows ve Osx kurmak istiyorum. Tek korkum El Capitan'ı bootable yapamamak, Linux bu konularda çok kolay, Usb flash disk olmadan El capitanı nasıl boot edebilirim? Clover bootloader'i hem El Capitan hemde Windows'u açabilmesi için nasıl yapılandırmalıyım? Donanım tanıtma, vesaire bunlardan korkmuyorum işte :) Bir kez kurulum yapabilsem zamanla ve sabırla ekran kartı WI-FI vesaire hepsini tanıtabileceğime inanıyorum, çünkü araştırdım. Bilgisayarımın bir çok bileşeni OSX ile uyumlu.

Evet, cevaplarınızı bekliyorum, daha önce OSX kurulum deneyimim olmuştu, fakat Chamelon kullanmıştım. Hiç Clover kullanmadım.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurulumu Clover USB'sinden yapıyorsun zaten, sistemi kurduktan sonra yeniden boot edip oradan yapılandırıyorsun. Sanırım USB belleği kullanarak sürekli bir şekilde kullanabilirsin. Kesin bilgi vermeyeyim, fakat tahminim bu yönde.

Cevap için teşekkürler, Kurulum yapmak istiyorum, Fakat El Capitan Osx bir türlü Hardiskimi görmüyor. ne yapabilirim?

Disk görmeme sorunu için (kurulumdan önce ve sonra) Clover ekranındayken şu yolu izlemeyi dene:
  • Options'a gir.
  • ACPI Patching Menu'ye gir.
  • DSDT Fix Masks'e gir.
  • IDE & SATA seçeneklerini boşluk tuşu ile işaretle.
Son olarak kurulum usb flash diskini ön yükle (boot).
Ayrıca bizlere sistem özelliklerinizi yazarsanız daha iyi yardımcı olabilriz buradan.

Cevap yazan tüm dost'lara teşekkürler. MacosX konusunda yardımlaşmanın olduğunu görmek sevindirici.
Cevap yazamadım kusuruma bakmayın. Sorunları hallettim, nasip olursa kısa zamanda Macos bölümünde "Başarılı Kurulumlar" kısmında nasıl kurduğumu yazacağım. Kurulumu basit ve sıkıntısız geçti, MacosX kurulumunu bundan 3 yıl öncede denemiştim, gerçekten Macosx kurulumu donanım tanıtmaları yapılandırma vs çok kolay olmuş, MacosX'i herkese tavsiye ederim, Pes etmeyin, yeterki sorunlar karşısında Google'ı kullanmasını bilin.

Saygılarımla.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı