Dell Inspiron 5570 yüksek disk ve CPU kullanımı problemi

Wfazıl

Hectopat
Laptopumu daha iki üç aylık. Aldığımdan beri donma kasma gibi problemlerle karşılaşıyorum. Özellikle oyun oynarken görev yöneticisine baktığımda CPU ve disk %100 oluyor. Yeni format attım sürücüleri de guncelledim problem hala devam ediyor. CS:GO'da en düşük ayarlarda oynamama rağmen durum böyle. Güç seçeneklerinden işlemcinin gücünü %70'lere falan çektim, %100'e getirince de sıcaklık 90 derece oluyor. HD Tune ile disk sağlığını kontrol ettim. Reallocated sector count 36/8 olmuş, warning diyor. Bundan dolayı mı acaba?
  • Dell Inspiron 5570
  • İşlemci : i5 8 nesil
  • RAM :4 GB
  • Ekran kartı : AMD Radeon 530 2 GB
  • Disk : Seagate 1 TB 5400

Son düzenleyen: Moderatör:
5400rpm disklerde karşılaşılan bir durum. Performansı yüksek 7200rpm disk veya SSD'ye geçiş yapmak gerekiyor.
İşlemci sıcaklığı 90 dereceyi aşmıyorsa, %100'de kalabilir. Dengeli modda kullanın.

en yüksek işlemci durumunu %100 yaptığımda , CS:GO'da oynarken yarım saat içerisinde sıcaklık ortalama 90 ile 95 derece arasında oluyor. FPS ise yüksek ayarlarda 25 ile 50 arasında gidip geliyor . Aynı problem diğer oyunlarda da oluyor mesela Grand Theft Auto: San Andreas gibi basit bir oyunda bile sıcaklıklar aynı .
5400rpm disklerde karşılaşılan bir durum. Performansı yüksek 7200rpm disk veya SSD'ye geçiş yapmak gerekiyor.
İşlemci sıcaklığı 90 dereceyi aşmıyorsa, %100'de kalabilir. Dengeli modda kullanın.
maalesef 90 dereceyi aşıyor işin garip kısmı tarayıcı üzerinden oynadığım agar.io gibi küçük oyunda da aynı sıcaklık oluyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı