Dell Inspiron 7537 Notebook Kapanma ve Şarj Çabuk Bitme Sorunu

m1cosh23

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Dell Inspiron 7537 Notebook bilgisayarım var. Bilgisayarı kapatıyorum full şarjda iken ama akşam açtığımda şarjı bitmiş oluyor. Bataryam normal görünüyor çünkü bilgisayar açıkken yaklaşık 2 saat götürüyor. Aklıma gelen tek şey Crucial BX200 SSD taktım ve Recep BALTAŞ'ın açtığı konudaki gibi SSD'nin yazılımını güncelledim. (MU02) Acaba bununla ilgisi olabilir mi? Veya bildiğiniz başka bir çözüm önerisi var mı? (Ayrıca BIOS'um da güncel.)

Bu arada bilgisayarı kapatıyorum ama fanlar çalışıyor. Power tuşuna basılı tutuyorum 3 saniye kadar öyle kapanıyor fanlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.Laptobu kapatıyor musun uykuya mı alıyorsun?
2.USB'den şarj etme özellikli özel soket varsa makinan kapalıyken de bağlı olan aygıta elektrik gider? Bu tip bir port varsa ona takılı aygıtı çıkart. Aslında takılı ne varsa çıkartıp dene.
3.Batarya orijinal mi?
4.HWmonitor'dan batarya ile ilgili kısmı gösteren alana ait ekran görüntüsü.
5.Windows komut satırına powercfg -energy yazıp oluşturulan raporun ekran görüntüsü.
6.HDD caddy kullanıyorsan onu söküp de dene.

1.Laptobu kapatıyor musun uykuya mı alıyorsun?
2.USB'den şarj etme özellikli özel soket varsa makinan kapalıyken de bağlı olan aygıta elektrik gider? Bu tip bir port varsa ona takılı aygıtı çıkart. Aslında takılı ne varsa çıkartıp dene.
3.Batarya orijinal mi?
4.HWmonitor'dan batarya ile ilgili kısmı gösteren alana ait ekran görüntüsü.
5.Windows komut satırına powercfg -energy yazıp oluşturulan raporun ekran görüntüsü.
6.HDD caddy kullanıyorsan onu söküp de dene.

Laptopu direk kapatıyorum uyku moduna almıyorum kesinlikle. Bataryam tümleşik yani çıkarılıp takılanlardan değil ve orijinal yani ilk gelen batarya. HDD Caddy kullanmıyorum. Kapatırken bilgisayara takılı olan tek şey kablosuz mouse'a ait usb. Diğer ekran görüntülerini eve gidince atarım ama Windows 10'un pil durumu kısmında bataryamın gayet sağlıklı olduğu yazıyordu. Nitekim dediğim gibi normalde 2 saat falan gayet iyi kullanıyorum. Bu durum sanki SSD güncellemesi sonrasında oldu.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı