Mesela warzone 7100 mb ram kullanıyor oyunda.Benim pc 8 gb o yüzden olabilir mi hocam ram yüzünden bir oyun ram kullanırken bilgisayara kaç gb bosluk kalması lazım drop olmaması için ?
Konuya atılan videoda izlediğimdeki 16 gb ile 8 gb yi kıyaslamışlar her şey aynı iken fps droplar fena hocam.Çok büyük fps dropları oluyor aynı sorun bendede var.Termal Macun yeni değişti ve undervoltu youtubeden izlediğim kadarıyla yaptım değişim olmadı çünkü.
Zaten öyle yapılmalı ama RAM kullanımının orada o kadar fazla artmasının sebebi RAM miktarının da artması yani şunu söylemeye çalışıyorum 32 gb bi RAM taksanız RAM kullanımı 16 gba bile ulaşır.Yani bütçeye göre ve performansa göre en azından benim için 16 gb RAM yeterli kalıcak gibi duruyor. @greenmagican ama senin cpunda da overheating var aşağıda gözüktüğü üzere.Yukarıda attığım videodaki ayarları harfi harfine uygulayıp yeni test sonucunu da atabilir misin?
Aynılarını yaptım performans açısından yüskeldi Warzone da ama gene fps droplar fena oluyor.Yeni test sonucu bu hocam.Ben sadece şu fps i 60-65 e sabit kalmasını istiyorum yeterli bana.
Belirttiğim gibi yani RAM miktarı yetersiz kalıyor artık.Normal bir şey çok da kafama takılmıyor.Yakın zamanda bi ram upgrade yapacağım sanırım.Ama videodaki ayarlardan sonra bende de gerçekten warzoneda o kadar belli olmasa da diğer oyunlarda sıcaklıklar düştü ve performans gerçekten yükseldi.Warzone bannerlord vs gibi haritası büyük ve kaplaması çok olan oyunlarda RAM yüzünden yetersiz kalıyor.
Sanırsam en uygun görebildiğim RAM bu (2x8 yapmadı düşünüyorum).Siz de görürseniz buraya paylaşırsanız süper olur.
Bilgisayarınızın altının açık olması da önemli bu sırada sıcaklığa baya etki ediyor, masaya dümdüz değil de arka ön tarafına bir kitap vs koyup havalanmasını sağlarsanız laptop ömrü için iyi olur.
Bunlar benim aida test sonuçlarım.Yani sizinkiyle ciddi bir derece farkı var.Eğer isterseniz sizinle throttlestop ve msi afterburner ayarlarımı paylaşabilirim.