Dell Inspiron 7577 FPS Drop Sorunu ve GPU Kullanımı

Undervolt etmek aksine componentlerin üzerindeki yükü alıp daha serin tuttuğu için zararın aksine yararı var.Yabancı forumlarda özellikle 7700hq'nun çok ısındığı ve kesinlikle undervolt edilmesi ve edildiğinde performans ve ısı olarak kazançlar sağlanabileceği yazıyo.Karantinadan dolayı kafayı yedim evde :)

Ben de aynı modele sahibim (16 GB Ram versiyonu) Undervolt falan bütün her şeyi denedim hala aynı sorunu yaşıyorum. Warzone ve F1 oynamak gerçekten sabır gerektiriyor şu anda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Böyle bir video buldum ancak daha deneyemedim isterseniz bir bakın eğer işe yararsa beni bilgilendirmeyi unutmayın.

Yüksek ihtimal GPU sıcaklığından kaynaklanıyor.CPU değil !! Çünkü very-low ayarlarında oynarken GPU sıcaklığım 65-70 derecelerde ve düşüş olmuyor.Ancak CPU seviyem 85-90 derecelerde.Büyük ihtimal soğutucu fan bu sorunu çözecek gibi.

Kendi çözümüm. Throttlestopsuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende bu aorunu yaşıyordum ve yaklaşık 2 yıl böyle sinirlene sinirlene kullandım ve çözebildim sonunda ne intermette bulabildim çözümünü ne bilgisayarcıda yapmam gereken güç ayarlarından maksimum işlemci durumunu %80 e düşürmek oldu oyunlarda çok az fps kaybettim ortlama 5-6fps ama drop sorunu çözüldü bir de mesela lolde fps limitini 80 yapıyorum üzerine hiç olmadı 1 yıldır ben böyle çözdüm bunuda herkezle paylaşnak istedim çünkü bu sorun resmen travma falan olmuştu benim için
Öncelikle merhaba, sizlere uzun zamandır oyun oynarken yaşadığım ve hala bir çözüme kavuşturamadığım anlık (10 saniye kadar süren) FPS drop sorunumdan bahsedeceğim. Yaklaşık bir yıl önce Dell 7577 Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 128GB SSD GTX1050Ti satın aldım ve bazı oyunlarda grafik ayarları ultra da olsa düşük de olsa aşırı fps düşüşleri yaşıyorum ve bazen 10 fps'e kadar bile düşebiliyor. Bu durumda oyun sesleri bile cızırtılanmaya ve garip bir hal almaya başlıyor. Örnek olarak F1 2018 oynarken MSI Afterburner ile normal durumdaki değerleri ve drop anındaki değerleri kaydettim. Drop anında GPU1 kullanım yüzdesinin aşırı ölçüde düştüğünü görüyorum, bunun önüne nasıl geçebileceğimi bilmiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bende bu aorunu yaşıyordum ve yaklaşık 2 yıl böyle sinirlene sinirlene kullandım ve çözebildim sonunda ne intermette bulabildim çözümünü ne bilgisayarcıda yapmam gereken güç ayarlarından maksimum işlemci durumunu %80 e düşürmek oldu oyunlarda çok az fps kaybettim ortlama 5-6fps ama drop sorunu çözüldü bir de mesela lolde fps limitini 80 yapıyorum üzerine hiç olmadı 1 yıldır ben böyle çözdüm bunuda herkezle paylaşnak istedim çünkü bu sorun resmen travma falan olmuştu benim için

Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework --> bu driverları silin.
Intel(R) Dynamic Tuning Processor Participant driver --> silin. hepsinde bilinmeyen aygıt yazması gerekli.
BIOS güç yönetimlerinin hepsini ve özellikle speedstep'i kapatın, sonra da tüm oyunların keyfini çıkarın iyi günler :)

Son düzenleme:
Intel(r) dynamic platform and thermal Framework --> bu driverları silin.
Intel(r) dynamic tuning Processor participant driver --> silin. Hepsinde bilinmeyen aygıt yazması gerekli.
BIOS güç yönetimlerinin hepsini ve özellikle SpeedStep'i kapatın, sonra da tüm oyunların keyfini çıkarın iyi günler :)

SpeedStep'den başka kapatmam gereken bir şey var mı?

Dostum aynı sorun bende de var. Çözümü detaylı anlatır mısın tam olarak ne yaptın?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı