Dell Inspiron 7577 Isınma Problemi

Cpt.MacTavish

Hectopat
Daha fazla  
Geçen sene ilkbaharda satın aldığım cihazda o zamandan beri devam eden bir ısınma sorunu var. İlk başlarda bir teknik servis elemanıyla görüştüm testler falan uyguladık ve bir sorun olmadığını söylemişti. Ama cihaz öyle böyle ısınmıyor. Şöyle anlatayım, 15 dk GTA 5 oynarsam klavyenin üstü öyle ısınıyor ki elimi 5 saniyeden fazla tutamıyorum o bölgede ütü gibi oluyor. 1-2 saat oynadığımda ise fazla ısıdan dolayı oyun kasıyor ve cihaz zorlanıyor. Hep rahatsız oldum bu durumdan ama garantiye de yollamadım. Bugün şans eseri bir şeye rastladım:
IMG_4939.JPG

Sorunun tam olarak ne olduğunu, ne zamandan beri olduğunu anlamadım. Garantiye yollamaya karar verdim ama süreci nasıl yürüteceğimi de tam olarak bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Bu da geçenlerde 40 dk fifa 18 oynadıktan sonra aldığım ısı değerleri (klavyede bile hissediyordum ısıyı):
@Cem Cengiz Yazıcı
@Alican4688
IMG_4685.JPG

Bende de aynı bilgisayar var, bende de aynı sorunlar olmuştu. Servis'e gönderdim ve düzeldi. Servis 10-15 gün sürüyor. Tüm sorunlarımı hallettiler.

Servise gönderme sürecinizden bahseder misiniz ve ayrıca ne işlem uyguladılar?
Macun değişimi , fan temizliği vb ?
Müşteri hizmetlerini aradım ve kargo kodu aldım. Korunaklı bir şekilde kargoladım ve sonraki gün ellerinde oldu. Fan sistemi kısacası soğutma sistemi değiştirildi. Gönderme sebebim hem ısınma hem de fandan fazla ses gelmesiydi. Şuan tüm problemlerim çözülmüş durumda.

Bende de 7567 modeli vardı, fan temizliği için gönderdim Koç Sistem'e macun ve fan temizliği yapıldı denilip geri gönderildi bir ay sürdü, kargoda laptopum kırılmış 6 ay uğraştım. Göndercek olursanız sağlam şekilde gönderin alırken de kesinlikle kontrol edip alın.

Edit; Gönderirken laptopum aşırı ısınıyor kapanıyor felan deyin, sakın ama sakın temizletmek istiyorum demeyin onun için ücret istiyorlar.

yaklaşık 2 ay önce kadıköy acıbadem koç sistem şubesine vermiştim. yaklaşık 15 günde elime ulaştı. cihaz aşırı ısınıyor dedim sadece, anakart ve fan başlığını değiştirdiler 95 derecelerden 80 dereceye kadar düştü ama hâla klavye çok fazla ısınıyor metal olduğu için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı