Dell Inspiron Gaming 15 Düşük CPU kullanımı

Jhuelz

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
İyi günler. Bayağıdır oyunlarda CPU frekansım 2000-2200 MHz arasında kalıyor ve daha yukarı çıkmıyor. Turbo Boost ile 3600 mhz’ye çıkması lazım lakin 2200 mhz’yi bir türlü geçmiyor. Bazen 1500 MHz dolaylarına anlıkta olsa düşebiliyor. Bazen de oyunlarda sistem yükü gpu’dan cpu’ya aktarıyor ve acayip kasıyor. Frekansı nasıl yükseltebileceğimi bilen varsa ve yazarsa çok sevinirim. Sistemim şu şekilde:

Dell Inspiron Gaming 15 7000

i7 7700 HQ

GTX 1050 Ti 4 GB mobil

32 GB DDR4 2400MHz RAM

Samsung 970 EVO SSD

Wdc 2 TB 5400 RPM HDD

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    78,3 KB · Görüntüleme: 50
Zaten CPU'nun %99'unu kullanıyor, 3600MHZ'yi stabil olsa yapardı gibime geliyor, afterburnerda sıcaklık değerlerini aç, overclock yap diyeceğim ama dereceni yükseltir. Laptop ise 85-90 derece üstüne çıkmaması gerekiyor özellikle inceyse, normal bir kasalı bilgisayar ise 80 derece üstünde zarar. dikkat et. izleme ekranında GPU ve CPU temp ide aç. geçmesin o dereceleri overclock yaparsan.

Zaten CPU'nun %99'unu kullanıyor, 3600MHz'yi stabil olsa yapardı gibime geliyor, Afterburner'da sıcaklık değerlerini aç, overclock yap diyeceğim ama dereceni yükseltir. Laptop ise 85-90 derece üstüne çıkmaması gerekiyor özellikle inceyse, normal bir kasalı bilgisayar ise 80 derece üstünde zarar. Dikkat et. İzleme ekranında GPU ve CPU temp IDE aç. Geçmesin o dereceleri overclock yaparsan.

Hocam elimdeki laptop. O yüzden OC yapamam. Zaten 2-3 saat oynayınca işlemci 80 dereceye dayanıyor. Benim amacım oyunlarda işlemci hızını 3600 mhz’ye sabitleyemiyor muyum?

Çözümü buldun mu bilmiyorum ama ben ThrottleStop kullanarak 3.50 civarında stabil kullanabiliyorum bu şekilde ısınınca FPS dropları kalkıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-01-19 215102.png
    Ekran görüntüsü 2021-01-19 215102.png
    36,5 KB · Görüntüleme: 45
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı