Dell İnspiron N4050 BOOTMGR eksik hatası

Oğuzhan YAVUZ

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar. Bu Bilgisayardan ne çektim be of. Daha Dün Dual-Boot Format Atmıştım (Windows 8.1 PRO x64 64bit-Windows 7 ULTİMATE x64 64 bit ). Ve sonucunda Bu Gün Bilgisayarı açtığımda siyah ekran üzerinde şu LANET OLASI MESAJ BELİRİYOR "BOOTMGR eksik CTRL+ALT+DEL yeniden başlat". Sonra CTRL+ALT+DEL Yapıyorum Ve sonuç "BOOTMGR eksik CTRL+ALT+DEL yeniden başlat"

Ardından BİOS ayarlarına girdim pek bir şey yapmadım. Ardından Diagnost ICS Bölümüne girdim Tarama Yaptı (System , CDROM,Pocressor Fan, os Patch....) Hepsi iyi Birtek CDROM ve Memory'de hata var. Log File bölümünden CDROM ve Memory'e baktım CDROM Hata Metni:

Kod:
CDROM Test Result Faild
Error code = 2000-0147
Validation = 57996
MSG=Self Test : OPU Test Failed
Memory Hata Metni
Error code = 2000-0123
Validation = 27973
MSG=Self Test : OPU Test Failed

Şu anda ne Format Atabiliyorum nede İşletim Sistemini Açabiliyorum.
Lütfen yardım edin. Şu Bilgisayarı Bi sıfıra çekeyim satıcam üstüne para koyup yenisini alıcam.:lanet::hasta::(:(:(:yokartık::yokartık::sustum::sustum::technopat::matrix:

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8.1 PRO x64 varken 7'ye ne gerek var ? Hatayı zaten bu iki işletim sistemini Dual Boot kurarak yapmışsınız. 8.1 kurun ve kullanın.

BOOTMGR eksik hatası için de kurulum USB'sini takıp "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğine tıklarak başlangıç onarma yaparak çözebilirsiniz.

Windows 7 x64 ' ü ofisim olarak kullanıyordum (Ödev ,Proje vsvsvs)Windows 8.1 ise performans geregtiren şeyler oyun programcılık gibi şeyler.Bugün Tamirciye gittim .Usbden format attı . attığında cd'yi taktım ve çalışmadı.tamirci cdromun bozulduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi.(not.:Windows 7/8.1 cd üzerinden kurabiliyorum.Usb formatına geçmedim . Tabi bu saaten sonra değişecek)

VE bu arada Bootmgr yanlışlıkla sildiğim bir dosya yüzünden olmuş.Veya ben öyle tahmin edityorum.Çünkü Windows.old dosyalarını Delinfile adlı program üzerinden silerken bir şey daha sildiğimi düşünmüştüm. Ama sonra pek kafama takmadım.Hem Bootmgr sorunun Dual boot'tan olduğunu sanmıyorum .Çünkü Dual Boot'u yaptıktan sonra bir kaç kez bilgisayarı kapattım.Ve Geçişlerde bir sorun yoktu.Ama Şunu Anlamıyorum CDROM neden bozuldu???

Birde Ofisim ve Oyunlarımı ayrı işletim sisteminde kullanmamın sebebi "DÜZENE" çok meraklı olduğum.Tabi bu düzen sadece bilgisayarıma özel .Odam İçin Geçerli DEĞİL.(Klasik Türk öğrenci)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı