Dell Inspiron N5010 1. Nesil Core I7 işlemcileri destekliyor mu?

Makaleler
24
Yer
Kars
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi Dell Inspiron n5010 şu an kullandığım laptop. 1. Nesil core i7 işlemcileri destekliyor mu? Neden 1. nesil diyorum diyorsanız bunun sebebi kullandığım laptopun chipseti HM57 olması ve HM57'de sadece 1. nesil işlemcileri destekliyor ancak bunların içlerinden Core i7 serisi geçerli mi? İşlemcilerin tükettiği elektrik farklı mı? Eğer Core i7 takarsak çalışır mı? Güç yetmezliği gibi sorunlarla karşılaşır mıyız? Laptop'un güç kaynağını değiştirmek gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsi aynı güç değerlerinde değil dolayısıyla farklı elektrik tüketimi olanlar da var.
ARK | Mobile Intel® HM57 Express Chipset (Intel® BD82HM57 PCH)

Kağıt üzerinde çalışır çalışmaza bakılabilir ama BIOS sorun çıkarırsa sıkıntı olur.

Mevcut işlemcin çıkarılabiliyorsa modeli ve numarası?

İyi güzelde kardeşim bak şuan kullandığım işlemci "Arrandale" ve 1.Nesil ve 32nm modeli: Intel core i3 m370 2.40 ghz (2 Çekirdek, 4 Thread) ancak senin bana önermiş olduğun i7 720QM ise bildiğim kadarıyla 45nm çünkü siteden baktım ve 45nm yazıyor. Bu performansı negatif yönde etkilemez mi? 32nm 1.Nesil i7 işlemci yok mu veya varsa olmaz mı?

ARK | Intel® Ürünlerini Karşılaştır

i7'yi çekirdek sayısını arttırmak için istiyorsan; aynı TDPliler 2 çekirdekli.

i5 de alabilirsin.

Yukarıdakiler kağıt üzerinde uyanlar, BIOS'da sıkıntı çıkarmaz ise sorun olmaz.

İstediğin 720QM'in tdpsi ve çektiği güç yüksek. Ek olarak hd graphics yok, daha da kötüsü temel çalışma frekansı 1.6 Ghz.

Son düzenleyen: Moderatör:
I7 640m ancak o işlemcinin tükettiği W değeri benim şuanki i3 m370 ile aynı ve biostan bir sorun çıkarmaz öyle değil mi?
Bu arada benim tek düşüncem 4 çekirdek haricinde 2 çekirdekli "Arrandale" serisi olan i3 i5 ve tüm 1. Nesil i7 serisi işlemcileri bios destekliyor gibime geliyor. Yani 4 çekirdekli olanı denesek sıkıntı çıkar. Sizce doğru mu düşünüyorum?

BIOS kısmını bilemem, Intel sitesindeki gibi onu sorgulama şansım yok, .
Onu sen üretici forum sayfalarında ya da google'da aratarak belki bulabilirsin.

4 çekirdekle ilgili olarak yukarıda yazdım, daha fazla güç çeker ve ısı üretir, hd graphics'i de yok, fazla ısıyı dışarı atamaz ise sistem kapanır, temel çalışma frekanslarını da atlama. Turboboost değerleri eski işlemcilerde sadece 1 ya da 2 çekirdek ile ulaşılabilen değerler ve o da sıcaklık koşullarına bağlı.

Son olarak aklındaki ürünlerin fiyatlarına bakınca fikrin değişebilir, bazı durumlarda o rakamı makinanın üzerine ekleyip daha üst jenerasyon işlemcili makina dahi alınabiliyor.

Intel core i7 640m işlemcisinin tek farkı ghz'nin yüksek olması mı? Performansı bu mu etkiliyor sadece? Çünkü o da 2 çekirdekli. Şuan elimde olan i3 ve 2 çekirdekli ve 2.4 ghz. i7 640m o da 2 çekirdekli ama Ghz'si 3 ghz üstü. Intel core i7'yi ghz haricinde onu i3'ten daha güçlü ne yapar?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı