Çözüldü Dell Inspiron N5010 bilgisayara işlemci veya ekran kartı takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Baris60123

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Dell Inspiron N5010 dizüstü bilgisayarımda Intel Core i3 m 370 2.40 GHz işlemci ve Intel HD Graphics 64 MB VRAM ekran kartı kullanıyorum. Bilgisayara işlemci değiştirmeden takabileceğim en az 1 GB VRAM ekran kartı var mı? İşlemci değiştirmek gerekiyorsa ve değişiyorsa hangi işlemciyi ve ekran kartını almalıyım?

GPU lehimli değişmez, işlemci değişebilir.
Evet mevcut ekran kartı ayrı değil galiba. İşlemciyi ekran kartını yükseltmek için yükseltmek istiyorum, ekran kartını yükseltmeyeceksem işlemciyi de yükseltmeme gerek yok. Intel R Graphics ekran kartı değişmiyorsa yerine ek olarak Nvidia’nın bilgisayara uygun bir modelini takabilir miyim veya ekran kartı yükseltmesi için bir öneriniz var mı?

@Baris60123 Normalde bu modelin harici ekran kartlı versiyonlari var, GPU yukseltebilir miyim dediğiniz için onlardan sandım. Paylaşımlı modelse CPU'yu yukseltirseniz buna bağlı olarak IGPU'da değişeceği için yükselmiş olur tabii ki, fazla fark olur mu hayır.

@Baris60123 Normalde bu modelin harici ekran kartlı versiyonlari var, GPU yukseltebilir miyim dediğiniz için onlardan sandım. Paylaşımlı modelse CPU'yu yukseltirseniz buna bağlı olarak IGPU'da değişeceği için yükselmiş olur tabii ki, fazla fark olur mu hayır.
Teşekkür ederim. Bilgisayara uygun önerdiğiniz bir ekran kartı var mı?

Teşekkür ederim. Bilgisayara uygun önerdiğiniz bir ekran kartı var mı?

Harici kartlı versiyonları bulunduğu için anakart uygundur diye düşünsek bile cihaza GPU'yu lehimlemeniz gerekiyor, ekstradan çipi bulmak var tabii. Eski bir model için gereksiz masraf, anakart değişimi de bir seçenek fakat bu cihaz için değeceğini düşünmüyorum aynı şekil.

Harici kartlı versiyonları bulunduğu için anakart uygundur diye düşünsek bile cihaza GPU'yu lehimlemeniz gerekiyor, ekstradan çipi bulmak var tabii. Eski bir model için gereksiz masraf, anakart değişimi de bir seçenek fakat bu cihaz için değeceğini düşünmüyorum aynı şekil.
Yardımınız için teşekkür ederim. Sağlam bir bilgisayar yıllardır kullanıyorum. Bilgisayar fiyatları da oldukça yüksek. Fiyat da uygun olursa uygun bir ekran kartı bulup değiştireceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00