Dell Inspiron N5010 İşlemci En Fazla Hangi İşlemci İle Değiştirilebilir?

Makaleler
24
Yer
Kars
Dell Inspiron N5010 İşlemci En Fazla Hangi İşlemci İle Değiştirilebilir?
Şuan mevcut işlemci: Intel core i3 m370 2.40 ghz
Biz bunu Intel core i5 veya i7 ile değiştirme şansımız var mı?
Soket: rPga989
Ekran kartı mxm slotu yok ancak genede lehim yaparak bozmadan çıkartıp anakarta başka bir ekran kartı monte edilebilir mi?

CPU-Z ile çıkan sonuçları atıcam:

İşlemci bilgileri:
FDzPLL5.png

Anakart bilgileri:
fhe5Dg0.png

ARK | Intel® Core™ i3-370M Processor (3M cache, 2.40 GHz)

İşlemci bilgilerinde hatalı veriler vermiş ama neyse.

Potansiyel olarak uyabilecekler aşağıda ancak BIOS desteklemez ise sorun yaşarsın.

ARK | Intel® Ürünlerini Karşılaştır

Ek olarak seninkiyle temel frekansları yakın, turboboost değerlerine takılma çünkü bazı kriterlere göre o değerlere ulaşıyor, mesela belli bir ısı değerinden sonra turboboost çalışmaz.

Turboboostsuz halleri de seninkine yakın olduğundan bu tarz bir değişimin anlamı olmaz.

Senin işlemcinde turboboost yok biliyorum ama olanlara da aldanma diye söylemiştim, sanırım tam anlamamışsın.

Isınınca özellik kendini kapatır, başka faktörler de var, google'da merak ediyorsan araştırırsın. Özetle bahsettiğin işlemcinin temel frekansı 2.66, TB ile 3.3 ama ısınma başlayınca gene 2.66'ya düşer. Turboboost yüklü işlemlerde işe yaramaz.

Soruna da cevap vermiştim.Liste içinde TB ile daha yüksek hızlara ulaşanlar da var.
BIOS sıkıntı vermezse çalışırlar.

Onu ben bilemem, arkadaşından alacaksan deneyebilirsin, fiziksel, elektriksel ve chipset açısından uyumlu.

Ek olarak cpu'n lehimli değilse geçerli bunlar.

İşlemcimin lehimli olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
İçini açmaktan korkuyorum.
Bu laptopu açmak için ustalar özel bir alet kullanarak açıyorlar ama o bende yok.
Soket: Pga 989 bu soket tipini söylemiştim bu lehimli bir soket mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada çıkabilir olduğu gösterilmiş, ustalardaki özel alet tornavida olmasın. :)

Hala değiştirmeye niyetli duruyorsun, tekrar önceki mesajlarımı sindire sindire okumanı öneriririm.

Bir de dell forumlarında senin modelin i7 desteklenmediği söylenmiş ama söyleyen admin değil.

Upgrades for the Inspiron N5010? - Laptop General Hardware Forum - Laptop - Dell Community

Bu linkte de satışı var ve uygun laptoplar listesinde 5010 bulunmakta.

Intel Core i7-620M Dual-Core 2.66GHz CPU Processor SLBTQ

Konu izlemesini kapatıyorum, kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı