Başarılı Kurulum Dell Inspiron N5110 MacOS Sierra

1 haftayı geçik uğraşlarımdan sonra sonunda MacOS Sierra'yı Laptopuma yükleyebildim.

Sistem Özelliklerim:
  • Intel i5
  • Intel HD3000 & Nvidia GT-525M
  • 6 GB RAM
  • Sandisk 120 GB SSD
  • Broadcom BCM9433225HM Wi-Fi Kart (Kartı Değiştirdim)
Çalışanlar:
  • Intel HD 3000
  • Nvidia GT-525M (Tam olarak emin değilim sistemde Nvidia Chip olarak görülüyor ama çalışıyor mu bilmiyorum)
  • IDT High Definition Audio
  • Kamera ve Mikrofon
  • Broadcom BCM9433225HM Wi-Fi Kart
Çalışmayanlar:
  • Şu an aklımda herhangi bir şey yok, sorulursa ona göre cevap verebilirim.
Kullanılan imaj: Forumda moderatör Montezuma tarafından yüklenilmiş olan Sierra RAW ve El Capitan RAW dosyasıdır.

RAW imajını win32diskimager uygulamasıyla flash belleğe yazdırdıktan sonra VoodooPS2Controller kextini EFI>Clover>Kexts>Other klasörü içinden sildim çünkü Kernel Panic hatası veriyordu.Ardından kurulumu direk başlattım. Disk İzlencesi ile partition ayarlarımı yaptıktan sonra kurulumu gerçekleştirdim. Sierra RAW dosyasının USB'ye oluşturduğu Clover dosyaları Sierra'yı boot edemediği için epey bir uğraş sonucu şans üzeri keşfederek bir çözüm buldum. Sosyal'de bulunan Montezuma tarafından yüklenmiş olan El Capitan RAW dosyasını gene aynı programla USB'ye flashlarken %2 gibi flashlamayı kestim ve sonuç olarak USB içinde El Capitan RAW dosyasının Clover dosyaları oluşmuş oldu.VoodooPS2Controller kextinin en son sürümünü indirip ve ihtiyacım olan kextleri toparlayıp EFI>Clover>Kexts>Other klasörü içine attım. Sistemi bu Clover dosyalarıyla boot ettim ve sistemi başarıyla açabildim.

Merhaba Bende Dell N5110 kullanıyorum tek farklılık Ram 8GB olması. OsX El capitan kurulumu yapmaya çalıştım. Windows 8.1 Pro yanına kurmak istedim. Ancak OsxElcapitan kurulum anlatımında ki herşeyi yapmama rağmen kurulum bittikten sonra Usb den boot edemedim. Etmeye çalıştığım da ekran ilk önce siyah sonra gri sonrada çizgi çizgi oluyor. Sizce nasıl düzeltebilirim. Cevapladığınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Nedenini bilmiyorum ama Inject Intel ve Inject Nvidia seçeneklerinin deaktif olmasına dikkat edin.

Ben forumda yeniyim ve forumdaki mac hakkında ki konulara göz attım dediğiniz adımları yapıyorum. usb den boot edip sol taraftaki seçeneği seçtikten sonra (Inject Intel ve Inject Nvidia seçeneklerinin deaktif ettim) şu ekran da takılı kalıyorum. http://i.hizliresim.com/QaN8lk.jpg yardımcı olabilir misiniz.

Ne yaptınız kurulum yapabildiniz mi alperen arkadaşda ortalarda yok en azından efi dosyalarını paylaşsa bize config.list ini falan

Ne yaptınız kurulum yapabildiniz mi alperen arkadaşda ortalarda yok en azından efi dosyalarını paylaşsa bize config.list ini falan
Mac OS Sierra yı kurmayı başardım fakat bios uefi olmadığı için sanırım ne yaptıysam usb disk olmadan sierrayı başlatamadım. Sesi aktif edebildim fakat restart attığımda ses gelmiyordu. tamamen çıkmaza girdim.

Selam kardeşim. Sierra kurulumunu tamamladığınız Clover dosyasını paylaşma şansınız var mı ? Yada config dosyasını ? Hep hata alıyorum Clover ekranından sonra.

Hocam yüklediğiniz Sierra 10.12.5 imajı mı ? El Capitan 10.11.6 imajı mı ? Bende Dell 5110 notebook'a yüklemeyi planlıyorum. İmajları indiriyorum şu an. Bir de cihazın BIOS ayarlarını nasıl yaptın ?

Bende de N5110 var ama legacy eski BIOS'dan dolayı yapamamıştım. Nasıl yapabilirim? Yada bir video falan varsa link verebilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…