Dell laptop ekran gidip geliyor

96pat

Centipat
Katılım
19 Ekim 2019
Mesajlar
75
Merhabalar, Dell markalı, model: Inspiron N5010, model no: 5010-7546 dizüstü bilgisayarın düşük işlemci hızında çalıştığını gördüm 0, 93 GHz. Yüksek performans moduna almama rağmen sürekli böyle. Bunun dışında cihazda bir işlem yaptığım an örneğin Google Chrome'u açtığım bilgisayar biraz donup ekran gidip geliyor. Temassızlıktan dolayı değil tamamen işlemciyle veya ekran kartı sürücüsüyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Ekran kartı sürücüsünü devre dışı bırakıp kullanmaya başladım artık ekran gidip gelmiyor lakin çok kasma oluyor. Eski sürüm işlemci sürücülerini yüklesem belki sorunu çözebilirim. Sadece uzaktan eğitim ve YouTube için kullanmak istiyorum cihazı. Tavsiyeleriniz var mı? Bu işlemcinin eski sürüm ekran kartı sürücüsünü nereden bulabilirim? Bazı cihazlarda işlemci değişimi olabiliyor bunda da mümkün mü?

Cihazın özellikleri.

4 GB RAM 2x2.
Intel i3 m 350 2.27 GHz 2.26 GHz.
Intel HD Graphics.
160GB harddisk.
Windows 10 Home 64 Bit.
Biraz göz attım. Dell İnspiron N5010 Serisinde işlemci modelleri değişebiliyor sanırım. 1. nesil İ5 veya i7 işlemci takabilir miyim ikinci el alıp. Bunun uyumluluğunu nereden öğrenebilirim.
 
Yetkili servisin yardımcı olacağını düşünmüyorum. İşlemci değişimi yaparak şansımı deneyeceğim. i5 veya i7 işlemci takmayı düşünüyorum 1.nesil hangi modellerin uyumlu olduğunu nasıl anlarım?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı