Dell Latitude 3400 ile M4 veya M2 işlemcili MacBook takas edilir mi?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar arkadaşlar, elimde Dell Latitude 3400, 128 GB SSD, 8 GB RAM ve i3 8. nesil bir işlemcili bir laptop var. Şimdi Gürgençler'de değiş tokuş varmış, yazdım modeli, bu laptopumu 8.700 TL'ye alıyorlar. Verip bir M4 veya M2 işlemcili bir MacBook alsam mı? Veya kendim mi satsam? Gaming bir laptop mu alsam? Yapacaklarım şunlar:
  • Müzik beat vs.
  • Edit işleri güzel edit programlar.
  • Az da kendimi geliştirmek için program öğrenme falan yaparım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmak istedikleriniz için M4 işlemcili Mac'leri tercih edenler oluyor tabii ki. Alabilirseniz 16 GB RAM'li M4 işlemcili bir MacBook alabilirsiniz ama 8700 TL üstüne hayli ekleme yapmanız gerkeli.

Hocam normalde oyun da oynarım ama mecbur oynamayız da şey diyeceğim laptopa iyi demiş değil mi 8700₺ iyi fiyat gibi? Bir de hocam 256 GB 16 GB modeli alabilirim 32 bine gelir işte M.2 peki işimi görür mü? M.2 ile M4 farkı çok mu?

M4 elbette farklı hocam. Burada da kullananların genel olarak memnun olduklarını gördüm çünkü özellikle içerik üretimi gibi şeylerde yani ses video vs gibi konularda iyi olduğu gibi yazılım olayları için de gayet yeterli.
Telefonum 12 dediğim gibi işleri yapıcam fazla para vermeden M2 alsam da işimi görür mü peki?

Telefonum 12 dediğim gibi işleri yapıcam fazla para vermeden M2 alsam da işimi görür mü peki?
Görmez diyemeyi ama iki çip arasındahtrı ayılır bir performans farkı var bildiğim kadarıyla. Render export vs sürelerini azaltırsın.

Görmez diyemeyi ama iki çip arasındahtrı ayılır bir performans farkı var bildiğim kadarıyla. Render export vs sürelerini azaltırsın.

Peki nasıl oyunlar oynayabilirim MacBook'tan? MacBook yerine Gaming bir laptop alsam 3050'li bir kartlı işimi görmez mi? Kendi laptopumu da ayrı satarım.

Sizin için en önemli olaylardan biri zaten işlemci, ekran kart, tam ve ssd. Bunların bütünü iyi olduğu sürece istediğiniz iş yükü performansını alırsınız. Macbook çipleri tüm donanımla ve grafik birimiyle entegre olduğundan evet biraz pahalı ama performansı da o kadar yeterli. Oyun oynayacaksanız bile 3050'li bir laptop size çok da bir şey katmaz açıkçası.

Sizin için en önemli olaylardan biri zaten işlemci, ekran kart, tam ve SSD. Bunların bütünü iyi olduğu sürece istediğiniz iş yükü performansını alırsınız. MacBook çipleri tüm donanımla ve grafik birimiyle entegre olduğundan evet biraz pahalı ama performansı da o kadar yeterli. Oyun oynayacaksanız bile 3050'li bir laptop size çok da bir şey katmaz açıkçası.

GTA 5 falan belki oynardım telefonum iPhone 12 belki MacBook daha iyi olur ama bilemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı